Hartige lente tompouce
Hartige variant van de tompoes met geitenkaas en tomaat, lekker als lunch of als high tea recept!
Ingrediënten
4 plakken bladerdeeg
Stuk of 15 cherrytomaatjes
Scheutje olijfolie
Snuf gedroogde tijm
Snuf peper en zout
Handje raapstelen (rucola of waterkers is ook lekker)
2 sinaasappels
125 gr zachte geitenkaas
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Laat de vellen bladerdeeg ontdooien en snijd ze doormidden. Leg ze op een bekleedde bakplaat en prik er gaatjes in met een vork. Doe de tomaatjes in een ovenschaal en schep er een beetje olijfolie, peper, zout en wat tijm door heen. Bak het bladerdeeg in ca 20 min mooi bruin en knapperig in de oven.






Haal het bladerdeeg en de tomaatjes uit de oven (bewaar de olie in de ovenschaal) en laat iets afkoelen. Leg 4 stukken bladerdeeg op een bord en verdeel de geitenkaas er over. Leg wat raapstelen er op en verdeel de tomaatjes en stukjes sinaasappel er over (leg eventueel ook wat naast de hartige tompoes). Besprenkel alles met wat druppels van de olie met tijm uit de ovenschaal. Dek af met de overige stukken bladerdeeg. Serveer lauwwarm.