Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pasta bolognese uit de oven

Heerlijke variant op de traditionele pasta bolognese gegratineerd met kaas
Ingrediënten
400 gr half om half gehakt
1 ui
3 teentjes knoflook
2 wortelen
Klein klontje boter
Blik a 400 gr tomatenblokjes
1 klein blikje tomatenpuree
100 gr spekreepjes of blokjes
150 ml bouillon
400 gr pasta
1 theel suiker
Peper en zout
2 theel gedroogde oregano
100 gr geraspte kaas
Optioneel; verse peterselie voor de garnering
 
Materialen
Ovenschaal
 
Bereiding
Snijd de wortels, ui en knoflook ik stukjes. Rul het gehakt in de boter bruin en voeg de ui, spekjes, knoflook, wortels en gedroogde oregano toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes, bouillon en suiker toe en roer goed door. Laat ongeveer een half uurtje pruttelen en indikken.
pasta bolognaise uit de oven01pasta bolognaise uit de oven02pasta bolognaise uit de oven03
Kook ondertussen de pasta gaar en verwarm de oven op 180 graden. Giet de pasta af en schep samen met de helft van de kaas door de saus. Voeg eventueel nog wat zout, peper of oregano naar smaak toe. Bestrooi de pastaschotel met de andere helft van de kaas en zet 20 min in de oven. Haal de pasta schotel uit de oven en laat een paar min afkoelen en bestrooi eventueel met een beetje verse peterselie.  

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×