Pasta bolognese uit de oven

Heerlijke variant op de traditionele pasta bolognese gegratineerd met kaas
Ingrediënten
400 gr half om half gehakt
1 ui
3 teentjes knoflook
2 wortelen
Klein klontje boter
Blik a 400 gr tomatenblokjes
1 klein blikje tomatenpuree
100 gr spekreepjes of blokjes
150 ml bouillon
400 gr pasta
1 theel suiker
Peper en zout
2 theel gedroogde oregano
100 gr geraspte kaas
Optioneel; verse peterselie voor de garnering
 
Materialen
Ovenschaal
 
Bereiding
Snijd de wortels, ui en knoflook ik stukjes. Rul het gehakt in de boter bruin en voeg de ui, spekjes, knoflook, wortels en gedroogde oregano toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes, bouillon en suiker toe en roer goed door. Laat ongeveer een half uurtje pruttelen en indikken.
pasta bolognaise uit de oven01pasta bolognaise uit de oven02pasta bolognaise uit de oven03
Kook ondertussen de pasta gaar en verwarm de oven op 180 graden. Giet de pasta af en schep samen met de helft van de kaas door de saus. Voeg eventueel nog wat zout, peper of oregano naar smaak toe. Bestrooi de pastaschotel met de andere helft van de kaas en zet 20 min in de oven. Haal de pasta schotel uit de oven en laat een paar min afkoelen en bestrooi eventueel met een beetje verse peterselie.  
317 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.