Pasta bolognese uit de oven
Heerlijke variant op de traditionele pasta bolognese gegratineerd met kaas


Kook ondertussen de pasta gaar en verwarm de oven op 180 graden. Giet de pasta af en schep samen met de helft van de kaas door de saus. Voeg eventueel nog wat zout, peper of oregano naar smaak toe. Bestrooi de pastaschotel met de andere helft van de kaas en zet 20 min in de oven. Haal de pasta schotel uit de oven en laat een paar min afkoelen en bestrooi eventueel met een beetje verse peterselie.
Ingrediënten
400 gr half om half gehakt
1 ui
3 teentjes knoflook
2 wortelen
Klein klontje boter
Blik a 400 gr tomatenblokjes
1 klein blikje tomatenpuree
100 gr spekreepjes of blokjes
150 ml bouillon
400 gr pasta
1 theel suiker
Peper en zout
2 theel gedroogde oregano
100 gr geraspte kaas
Optioneel; verse peterselie voor de garnering
Materialen
Ovenschaal
Bereiding
Snijd de wortels, ui en knoflook ik stukjes. Rul het gehakt in de boter bruin en voeg de ui, spekjes, knoflook, wortels en gedroogde oregano toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes, bouillon en suiker toe en roer goed door. Laat ongeveer een half uurtje pruttelen en indikken.


