Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pasta bolognese uit de oven

Heerlijke variant op de traditionele pasta bolognese gegratineerd met kaas
Ingrediënten
400 gr half om half gehakt
1 ui
3 teentjes knoflook
2 wortelen
Klein klontje boter
Blik a 400 gr tomatenblokjes
1 klein blikje tomatenpuree
100 gr spekreepjes of blokjes
150 ml bouillon
400 gr pasta
1 theel suiker
Peper en zout
2 theel gedroogde oregano
100 gr geraspte kaas
Optioneel; verse peterselie voor de garnering
 
Materialen
Ovenschaal
 
Bereiding
Snijd de wortels, ui en knoflook ik stukjes. Rul het gehakt in de boter bruin en voeg de ui, spekjes, knoflook, wortels en gedroogde oregano toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes, bouillon en suiker toe en roer goed door. Laat ongeveer een half uurtje pruttelen en indikken.
pasta bolognaise uit de oven01pasta bolognaise uit de oven02pasta bolognaise uit de oven03
Kook ondertussen de pasta gaar en verwarm de oven op 180 graden. Giet de pasta af en schep samen met de helft van de kaas door de saus. Voeg eventueel nog wat zout, peper of oregano naar smaak toe. Bestrooi de pastaschotel met de andere helft van de kaas en zet 20 min in de oven. Haal de pasta schotel uit de oven en laat een paar min afkoelen en bestrooi eventueel met een beetje verse peterselie.  
Beoordeling (177 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette