Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pasta bolognese uit de oven

Heerlijke variant op de traditionele pasta bolognese gegratineerd met kaas
Ingrediënten
400 gr half om half gehakt
1 ui
3 teentjes knoflook
2 wortelen
Klein klontje boter
Blik a 400 gr tomatenblokjes
1 klein blikje tomatenpuree
100 gr spekreepjes of blokjes
150 ml bouillon
400 gr pasta
1 theel suiker
Peper en zout
2 theel gedroogde oregano
100 gr geraspte kaas
Optioneel; verse peterselie voor de garnering
 
Materialen
Ovenschaal
 
Bereiding
Snijd de wortels, ui en knoflook ik stukjes. Rul het gehakt in de boter bruin en voeg de ui, spekjes, knoflook, wortels en gedroogde oregano toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes, bouillon en suiker toe en roer goed door. Laat ongeveer een half uurtje pruttelen en indikken.
pasta bolognaise uit de oven01pasta bolognaise uit de oven02pasta bolognaise uit de oven03
Kook ondertussen de pasta gaar en verwarm de oven op 180 graden. Giet de pasta af en schep samen met de helft van de kaas door de saus. Voeg eventueel nog wat zout, peper of oregano naar smaak toe. Bestrooi de pastaschotel met de andere helft van de kaas en zet 20 min in de oven. Haal de pasta schotel uit de oven en laat een paar min afkoelen en bestrooi eventueel met een beetje verse peterselie.  
Beoordeling (163 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x oranje recepten
  • Hapjes
Oranje kroontjes met abrikoosjes
  • Hapjes
Oranje kaasballetjes
  • Gebak en taart
Oranje feesttaart

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Risotto met witte asperges en zalm
Asperge salade met geitenkaas
Zomerse noedelsalade met garnalen en mango
Quiche met gerookte zalm en asperges
Asperge salade met Hollandse garnaal