Spinaziestamppot met vissticks

Spinaziestamppot met zelfgemaakte krokante vissticks met een vleugje citroen
 
Ingrediënten
600 gr verse spinazie
1 kilo aardappelen
50 gr pijnboompitten
2 eelt geraspte Parmezaanse kaas
2 teentjes knoflook
1 sjalotje
150 ml creme fraiche
Zout en peper
1 eelt olijfolie
400 gr koolvis ( in blokken uit de diepvries)
1 eitje
3 eelt bloem
1 citroen
ca 5 eel paneermeel
 
Materialen
Stamper
Rasp
 
Bereiding
Laat de vis ontdooien, dep goed droog en snijd de blokken doormidden. Rasp de citroen en knijp daarna de citroen uit en vang het sap op. Besprenkel de visfilets met het citroensap en bestrooi met peper en zout. Haal ze daarna door de bloem. Klop het eitje los en haal de bebloemde visfilets hier door heen. Als laatste meng je de citroenrasp met het paneermeel en paneer je de visfilets hier in.
Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar. Hak ondertussen de knoflook en het uitje fijn en bak ze in de olijfolie aan. Voeg in etappes de spinazie toe totdat deze helemaal geslonken is en het overtollige vocht verdamt is (je kunt de spinazie ook laten uitlekken in een vergiet). Giet ondertussen de aardappelen af en stamp ze fijn. Roer de crème frache en de kaas er doorheen. Meng de smeuïge puree met de spinazie en breng op smaak met peper en zout. Roer als laatste de geroosterde pijnboompitten er door.
Verhit een eelt olijfolie en een klein klontje boter in de pan en bak de vissticks aan beide kanten in ca 3 minuten krokant en goudbruin. Serveer de spinaziestamppot met de zelf gemaakte vissticks.
65 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.