Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Vegetarische venkel risotto

De anijsachtige smaak van de venkel combineert heerlijk in de risotto met parmezaanse kaas

Ingredienten
1 sjalot
2 knoflook tenen
olijfolie
Halve prei
1 venkel
halve liter groentebouillon
1 dl droge witte wijn
300 gram risotto rijst
50 gram parmezaanse kaas
eventueel citroenrasp
peper en zout
 
Materialen
Grillpan
 
Bereiding
Snipper de sjalot en knoflooktenen. Was de venkel en prei, snijd de prei in dunne ringen. Verwijder de harde kern uit de venkel en snijd het middelste deel in plakken en de rest in kleine blokjes. Verwarm de groentebouillon. Verhit olijfolie in een wokpan of grote pan. Fruit de fijngesneden sjalot en knoflook een minuut. Voeg de risotto rijst toe en bak tot deze glazig wordt. Blus af met witte wijn en als deze volledig is opgenomen begin je met het toevoegen van de bouillon. Steeds een beetje totdat deze is opgenomen door de rijst, totdat de risotto rijst gaar is.
 
Vegetarische venkel risotto 01
Vegetarische venkel risotto 01
Vegetarische venkel risotto 01
Vegetarische venkel risotto 01
Verhit ondertussen in een tweede pan een beetje olijfolie en bak de prei en venkel blokjes een minuut. Zet het vuur laag en doe een deksel op de pan. Laat de prei en venkel gaar worden in ongeveer 10 minuten.
Besmeer beide kanten van de venkel plaken met olijfolie en grill de venkelplakken ongeveer 2 tot 3 minuten per kant. Voeg de gare prei en venkel blokjes toe aan de gare risotto. Breng op smaak met peper, zout, geraspte parmezaanse kaas en eventueel citroenrasp. Verdeel de risotto over 2 borden en leg de venkelplakken bovenop. Serveer eventueel met extra geraspte parmezaanse kaas.
 
 

Beoordeling (26 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x koolhydraatarm
  • Hoofdgerecht
Enchilladas van courgette
  • Hoofdgerecht
Kip ketjap salade
  • Hoofdgerecht
Gevulde aubergines met gehakt

gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

Parelcouscous met broccoli en zalm
Courgette spaghetti met halloumi
Salade met gerookte zalm en aardappeltjes
Quinoa soep met zoete aardappel
Courgettespread