Pastinaak gratin
Lekker als bijgerecht bij het kerstdiner: gegratineerde pastinaak uit de oven
ingrediënten
BENODIGDHEDEN
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 200 graden. Schil de pastinaak en snijd met een mandoline of kaasschaaf in dunne schijfjes van ca 1 mm. Vet een ovenschaal in. Verdeel de pastinaak over de schaal en bestrooi met peper, zout en nootmuskaat.
-
Klop de eieren los met de kookroom en wat fijngehakte peterselie. Schenk het mengsel over de pastinaak. Bestrooi de ovenschotel met wat geraspte kaas en zet ca 35 min in de oven.
Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!