Glutenvrije kerstkoekjes met chocolade

Knapperige glutenvrije kerstkoekjes met vanille en een chocolade topping.

Bakrecept 10 min + 20 min

ingrediënten

voor 20 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Meng het meel, basterdsuiker, vanille suiker en vanille aroma.

  2. Voeg de boter in kleine blokjes toe en voeg vervolgens ook een eitje toe.

  3. Kneed tot een deeg.

  4. Doe wat glutenvrij meel op het aanrecht en de deegroller en rol de bol deeg uit. Steek hier vervolgens 15-20 koekjes uit met vormpjes die je in huis hebt, zoals bijvoorbeeld sterren.

  5. Verdeel de koekjes over een ovenplaat bekleed met bakpapier en bak voor 15-20 minuten op 165 graden in de oven.

  6. Als de koekjes afgekoeld zijn kun je de chocolade naar keuze au bain-marie smelten en met een lepeltje verdelen over de koekjes. Top ze eventueel af met nog wat kerst sprinkels.

Heeft het gesmaakt?
20 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sanne

Ik deel met jullie de lekkerste lactosevrije en/of glutenvrije recepten. Vooral voor mensen met een gevoelige buik en pds. Zowel voor ontbijt, lunch, diner, snack en de allerlekkerste bakrecepten.