Vegan crème brûlée
Dit vegan crème brûlée toetje is niet alleen onwijs lekker, het is ook makkelijk om te maken en je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig. Hier lik je je vingers bij af!
ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Zet een steelpannetje op het vuur en giet de kokosmelk erin. Voeg de kurkuma, agar agar, 3 eetlepels suiker en de vanille-extract toe en verwarm het op een middelhoog vuur tot het begint te bubbelen. Roer het goed door met een garde.
-
Giet het mengsel in 4 ovenbestendige schaaltjes. Zet ze daarna in de koelkast en laat ze minimaal 2 uur opstijven.
-
Strooi net voordat je ze wilt serveren de rest van de suiker over de crème brûlée en zet ze daarna nog kort onder de grill of karamelliseer de suiker met een gasbrander.
-
Serveer meteen en garneer met rode bessen en geraspte kokos.
Mijn doel is genieten en het creëren van een gelukkig en gebalanceerd leven met als basis plantaardige producten. Dit zie je ook terug in al mijn vegan recepten.