Aardbeien bavarois

Lekkere frisse bavarois gemaakt met maar 5 ingrediënten waaronder aardbeien met room, een perfect zomers dessert

Nagerecht 25 min + 3 uur wachten

ingrediënten

voor 4 stuks

Benodigdheden:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Week de blaadjes gelatine in koud water.

  2. Pureer de aardbeien met de staafmixer helemaal fijn.

  3. Doe de aardbeiensaus in een pannetje samen met het citroensap en verwarm dit. Het hoeft niet te koken.

  4. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan de warme aardbeiensaus. Laat het mengsel vervolgens weer iets afkoelen. Niet te ver anders wordt deze al stijf.

  5. Mix de slagroom en de suiker lobbig. Voeg de aardbeiensaus met de opgeloste gelatine toe en mix er doorheen.

  6. Vet de vormpjes in met een beetje olie. Zo laat de bavarois straks beter los. Of gebruik siliconen puddingvormpjes.

  7. Giet het mengsel in de vormpjes en zet minimaal 3 uur in de koelkast of een hele nacht.

  8. Doe wat warm water in een kom en houd de onderkant van de vormpjes kort hierin zodat de aardbeien bavarois makkelijk los komt. Stort de bavarois daarna op een bordje.

  9. Garneer de bavarois eventueel met wat extra verse aardbeien.

  10. Tip: wil je geen risico lopen dat de bavarois niet goed uit de vormpjes komt. Serveer de aardbeien bavarois dan in een glaasje die je laat opstijven in de koelkast.

Heeft het gesmaakt?
117 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!