Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Broodpudding met appel

Ouderwets lekkere broodpudding met schijfjes appel, rozijnen en kaneel

Ingrediënten
6 sneetjes (oud) wit brood, zonder korst
2 eieren
60 gr suiker
500 ml melk
1 grote appel, in plakjes
4 eetl rozijnen, geweld in water
1 theel kaneel
Boter om in te vetten
 
Materialen
Middelgrote ovenschaal
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Halveer de sneetjes brood. Vet een ovenschaal in met een beetje boter. Leg de sneetjes brood afgewisseld met schijfjes appel dakpansgewijs in de ovenschaal. Klop de eieren met de melk en suiker los en verdeel deze over het brood. Bestrooi met de gewelde rozijnen en kaneel. Zet de schaal 40 minuten in de oven. Als hij erg donker word kun je hem afdekken met aluminium folie. De broodpudding is het lekkerst als hij nog een beetje warm is.

 

 
 
Beoordeling (59 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette