Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Broodpudding met appel

Ouderwets lekkere broodpudding met schijfjes appel, rozijnen en kaneel

Ingrediënten
6 sneetjes (oud) wit brood, zonder korst
2 eieren
60 gr suiker
500 ml melk
1 grote appel, in plakjes
4 eetl rozijnen, geweld in water
1 theel kaneel
Boter om in te vetten
 
Materialen
Middelgrote ovenschaal
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Halveer de sneetjes brood. Vet een ovenschaal in met een beetje boter. Leg de sneetjes brood afgewisseld met schijfjes appel dakpansgewijs in de ovenschaal. Klop de eieren met de melk en suiker los en verdeel deze over het brood. Bestrooi met de gewelde rozijnen en kaneel. Zet de schaal 40 minuten in de oven. Als hij erg donker word kun je hem afdekken met aluminium folie. De broodpudding is het lekkerst als hij nog een beetje warm is.

 

 
 
Beoordeling (54 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x oranje recepten
  • Gebak en taart
Oranje feesttaart
  • Hapjes
Oranje kaasballetjes
  • Hapjes
Oranje kroontjes met abrikoosjes

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Risotto met witte asperges en zalm
Asperge salade met geitenkaas
Zomerse noedelsalade met garnalen en mango
Quiche met gerookte zalm en asperges
Asperge salade met Hollandse garnaal