Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Citroensoufflé

Een lekkere afsluiter van je etentje; luchtige en frisse soufflé met citroensmaak

Ingrediënten
25 gr zachte boter
150 ml volle melk
100 ml slagroom
100 gr suiker
4 eieren
10 gr maizena
2 citroenen
15 gr bloem
 
Materialen
4 souflleschaaltjes
 
Bereiding
bestrijk 4 schaaltjes met boter. Verwarm de oven op 180 graden. Maak de melk met de slagroom samen in een pan warm (niet laten koken). Splits de eieren en klop het eigeel en de suiker met een mixer tot een romige lichte massa. Zeef de bloem en de maizena boven dit mengsel en klop tot een egale massa. Schep het mengsel bij de warme melk in de pan en roer met een houten lepel of garde goed door elkaar. Verwarm 5 minuten al roerend door totdat de massa goed ingedikt is en er geen klonters meer zijn. Klop in een grote kom de eiwitten met de mixer stijf en glanzend. Je moet de kom op zijn kop kunnen houden zonder dat het eiwit er uit loopt. Rasp de citroen en knijp hem uit en vang het sap op. Als het mengsel in de pan wat afgekoeld is roer je de citroenrasp en het sap er door heen. Spatel dan voorzichtig het eiwit er door. Vul de schaaltjes tot de rand met het mengsel en zet ze 18 minuten in de oven. Als het goed is zijn ze daarna flink gerezen. Dien ze direct op.
 
 
 
 
Beoordeling (6 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel