Citroensoufflé

Een lekkere afsluiter van je etentje; luchtige en frisse soufflé met citroensmaak

Ingrediënten
25 gr zachte boter
150 ml volle melk
100 ml slagroom
100 gr suiker
4 eieren
10 gr maizena
2 citroenen
15 gr bloem
 
Materialen
4 souflleschaaltjes
 
Bereiding
bestrijk 4 schaaltjes met boter. Verwarm de oven op 180 graden. Maak de melk met de slagroom samen in een pan warm (niet laten koken). Splits de eieren en klop het eigeel en de suiker met een mixer tot een romige lichte massa. Zeef de bloem en de maizena boven dit mengsel en klop tot een egale massa. Schep het mengsel bij de warme melk in de pan en roer met een houten lepel of garde goed door elkaar. Verwarm 5 minuten al roerend door totdat de massa goed ingedikt is en er geen klonters meer zijn. Klop in een grote kom de eiwitten met de mixer stijf en glanzend. Je moet de kom op zijn kop kunnen houden zonder dat het eiwit er uit loopt. Rasp de citroen en knijp hem uit en vang het sap op. Als het mengsel in de pan wat afgekoeld is roer je de citroenrasp en het sap er door heen. Spatel dan voorzichtig het eiwit er door. Vul de schaaltjes tot de rand met het mengsel en zet ze 18 minuten in de oven. Als het goed is zijn ze daarna flink gerezen. Dien ze direct op.
 
 
 
 
12 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.