Couscoussalade met vijgen

Kleurrijke vegetarische couscous salade met verse vijgen, pistache en feta

Ingredienten
275 gr couscous
1 bouillonblokje (groente)
4 vijgen
50 gr pistachenootjes
200 gr dadels
1 grote aubergine
verse munt
100 gr feta
 
Bereiding
Breng 500 ml (of als anders staat aangegeven op de verpakking van de couscous) aan de kook en los het bouillonblokje er in op. Voeg de couscous toe en zet het vuur uit. Laat 5 tot 10 minuten wellen met de deksel op de pan. Snijd ondertussen de aubergine in kleine blokjes. Verhit een beetje olie in een pan en bak de blokjes aubergine 5 minuten.
 
couscous vijgen 01
couscous vijgen 01
couscous vijgen 01
Verwijder de pitten van de dadels en snijd in stukjes. Roer de couscous los met een vork. Schep de gebakken aubergine, stukjes dadels en pistachenootjes er door. Hak een beetje munt fijn en schep er ook door. Snijd de vijgen in partjes. Schep de couscous salade op een bord en serveer met de partjes vijg en kruimel er wat feta over.
 
Eet er voor een volledige maaltijd nog een kommetje soep, wat brood of bijvoorbeeld falafel bij.
 
Vind je dit leuk?
21 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!