Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Couscoussalade met vijgen

Kleurrijke vegetarische couscous salade met verse vijgen, pistache en feta

Ingredienten
275 gr couscous
1 bouillonblokje (groente)
4 vijgen
50 gr pistachenootjes
200 gr dadels
1 grote aubergine
verse munt
100 gr feta
 
Bereiding
Breng 500 ml (of als anders staat aangegeven op de verpakking van de couscous) aan de kook en los het bouillonblokje er in op. Voeg de couscous toe en zet het vuur uit. Laat 5 tot 10 minuten wellen met de deksel op de pan. Snijd ondertussen de aubergine in kleine blokjes. Verhit een beetje olie in een pan en bak de blokjes aubergine 5 minuten.
 
couscous vijgen 01
couscous vijgen 01
couscous vijgen 01
Verwijder de pitten van de dadels en snijd in stukjes. Roer de couscous los met een vork. Schep de gebakken aubergine, stukjes dadels en pistachenootjes er door. Hak een beetje munt fijn en schep er ook door. Snijd de vijgen in partjes. Schep de couscous salade op een bord en serveer met de partjes vijg en kruimel er wat feta over.
 
Eet er voor een volledige maaltijd nog een kommetje soep, wat brood of bijvoorbeeld falafel bij.
 

ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×