Frambozen slagroommousse

Simpel recept voor een heerlijke en romige mousse met verse frambozen

Ingredienten
200 gr frambozen
250 ml slagroom
2 blaadjes gelatine
75 gr suiker
1 eetl citroensap
2 eetl water
 
Materiaal:
Mixer
 
Bereiding
Doe de frambozen in een pannetje en verwarm ze (bewaar wat frambozen voor de garnering). Voeg het water, citroensap en suiker toe. Laat dit ongeveer 10 min zachtjes pruttelen totdat de frambozen uit elkaar zijn gevallen.
 
frambozen slagroommousse 01
frambozen slagroommousse 01
frambozen slagroommousse 01
frambozen slagroommousse 01
Week de blaadjes gelatine in koud water en voeg ze daarna toe aan de frambozen. Doe het frambozenmengsel in een kom en laat helemaal afkoelen (ongeveer 2 uur). Klop de slagroom stijf en voeg halverwege de frambozen 'jam' toe en mix dit er goed door heen. Doe het mengsel in glaasjes en maak de randjes schoon. Serveer met verse frambozen en eventueel wat poedersuiker. 
 
185 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!