Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Frambozen slagroommousse

Simpel recept voor een heerlijke en romige mousse met verse frambozen

Ingredienten
200 gr frambozen
250 ml slagroom
2 blaadjes gelatine
75 gr suiker
1 eetl citroensap
2 eetl water
 
Materiaal:
Mixer
 
Bereiding
Doe de frambozen in een pannetje en verwarm ze (bewaar wat frambozen voor de garnering). Voeg het water, citroensap en suiker toe. Laat dit ongeveer 10 min zachtjes pruttelen totdat de frambozen uit elkaar zijn gevallen.
 
frambozen slagroommousse 01
frambozen slagroommousse 01
frambozen slagroommousse 01
frambozen slagroommousse 01
Week de blaadjes gelatine in koud water en voeg ze daarna toe aan de frambozen. Doe het frambozenmengsel in een kom en laat helemaal afkoelen (ongeveer 2 uur). Klop de slagroom stijf en voeg halverwege de frambozen 'jam' toe en mix dit er goed door heen. Doe het mengsel in glaasjes en maak de randjes schoon. Serveer met verse frambozen en eventueel wat poedersuiker. 
 
Beoordeling (98 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel