Gegrilde zoete aardappel

Heerlijk bijgerecht van plakken zoete aardappel uit de grillpan met een pittige kruidenolie 

Ingredienten
2 grote zoete aardappel
1 teentje knoflook
½ rode peper
Scheut olie
½ eetlepel witte wijn azijn
Paar blaadjes verse munt
Peper en zout
 
Materialen
Mandoline of kaasschaaf
Grillpan
 
Bereiding
Klop de olie en de zijn met een snufje peper en zout los in een kommetje. Snijd de munt, rode peper en knoflook heel fijn en schep door het olie-mengsel. Snijd de zoete aardappel in dunne plakken van ca 1 mm met een mandoline of kaasschaaf (let op je vingers!).
 
gegrilde zoete aardappel 01gegrilde zoete aardappel 01 gegrilde zoete aardappel 01
Bestrijk de plakken zoete aardappel met een beetje van de kruidenolie. Verhit een grillpan op hoog vuur en bak de plakken ca 3 minuten aan beide zijden tot er mooie grillstrepen te zien zijn en de aardappels iets zacht zijn. Leg ze op een bord en besprenkel met wat van de kruidenolie.
 
54 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.