Griekse ovenschotel met kip
Krijg het vakantiegevoel met deze Griekse schotel met kip, aubergine, feta en pitabrood
Ingredienten
300 gr kipfilet, in stukken
3 tomaten 1 kleine aubergine
200 gr feta
1 theel paprikapoeder
1 theel oregano
snufje kaneel
snufje nootmuskaat
peper en zout
100 ml kippenbouillon
2 pitabroodjes
1 rode ui
100 gr zwarte olijven
1 teentje knoflook
Materialen
Ovenschaal
Bereiding
Kook de kip een een pan met water in ca 15 minuten gaar. Verwarm de oven op 180 graden. Snijd ondertussen de tomaten, ui, knoflook en aubergine in blokjes. Laat de kip uitlekken en trek de kip daarna met twee vorken (of mesjes) uit elkaar.






Snijd de feta in blokjes en verdeel samen met de olijven over de ovenschotel. Bestrooi met een de andere helft van de oregano. Zet de schotel 25 minuten in de oven en leg de laatste 8 minuten de pitabroodjes, gesneden in punten, op de schotel.
In plaat van de kip te koken en los te trekken kun je de kip ook in blokjes snijden en kort bakken in een koekenpan en het recept volgen vanaf foto 2.