Griekse ovenschotel met kip

Krijg het vakantiegevoel met deze Griekse schotel met kip, aubergine, feta en pitabrood

Ingredienten
300 gr kipfilet, in stukken
3 tomaten 1 kleine aubergine
200 gr feta
1 theel paprikapoeder
1 theel oregano
snufje kaneel
snufje nootmuskaat
peper en zout
100 ml kippenbouillon
2 pitabroodjes
1 rode ui
100 gr zwarte olijven
1 teentje knoflook
 
Materialen
Ovenschaal
 
Bereiding
Kook de kip een een pan met water in ca 15 minuten gaar. Verwarm de oven op 180 graden. Snijd ondertussen de tomaten, ui, knoflook en aubergine in blokjes. Laat de kip uitlekken en trek de kip daarna met twee vorken (of mesjes) uit elkaar.
 
griekse ovenschotel met kip 01
griekse ovenschotel met kip 01
griekse ovenschotel met kip 01
Doe de stukjes kip in een ovenschaal en verdeel de ui en knoflook er over bestrooi met paprikapoeder, de helft van de oregano, kaneel en nootmuskaat en schep door elkaar. Giet de bouillon over de kip en schep daarna de aubergine en tomaat er over.
 
griekse ovenschotel met kip 01
griekse ovenschotel met kip 01
griekse ovenschotel met kip 01
Snijd de feta in blokjes en verdeel samen met de olijven over de ovenschotel. Bestrooi met een de andere helft van de oregano. Zet de schotel 25 minuten in de oven en leg de laatste 8 minuten de pitabroodjes, gesneden in punten, op de schotel.
 
In plaat van de kip te koken en los te trekken kun je de kip ook in blokjes snijden en kort bakken in een koekenpan en het recept volgen vanaf foto 2.
 

 

61 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.