Groene asperge soep

Makkelijk recept voor een heerlijke soep van groene asperges met krokant gebakken spek

Ingrediënten 
350 gr verse groene asperges
1 groentebouillontablet
500 ml water
1 sjalot
50 ml kookroom
4 plakken ontbijtspek
scheutje olijfolie
 
Materialen
Staafmixer
 
Bereiding
Bak de spek in een koekenpan krokant en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Hak de sjalot fijn en fruit met een klein scheutje olijfolie in een soeppan. Giet het water toe en breng aan de kook. Los de groentebouillontablet er in op.
 
groene asperge soep 01
groene asperge soep 01
groene asperge soep 01
Snijd het uiteinde van de asperges af (laatste harde stukje). Snijd de asperges in stukken van ca 3 cm. Voeg de stukjes toe aan de kokende bouillon. Schep na 3 minuten de aspergekopjes er uit en laat de rest van de stukken asperge nog 3 minuten koken. Pureer de soep fijn met een staafmixer en zet terug op het vuur.
 
groene asperge soep 01
groene asperge soep 01
groene asperge soep 01
Giet de room er bij en verwarm kort. Schep de soep in borden en leg de aspergekopjes en stukjes spek er in. Je kunt ook de aspergekopjes toevoegen aan de pan soep en de spek er apart bij serveren.
 
164 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.