Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Groene asperge soep

Makkelijk recept voor een heerlijke soep van groene asperges met krokant gebakken spek

Ingrediënten 
350 gr verse groene asperges
1 groentebouillontablet
500 ml water
1 sjalot
50 ml kookroom
4 plakken ontbijtspek
scheutje olijfolie
 
Materialen
Staafmixer
 
Bereiding
Bak de spek in een koekenpan krokant en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Hak de sjalot fijn en fruit met een klein scheutje olijfolie in een soeppan. Giet het water toe en breng aan de kook. Los de groentebouillontablet er in op.
 
groene asperge soep 01
groene asperge soep 01
groene asperge soep 01
Snijd het uiteinde van de asperges af (laatste harde stukje). Snijd de asperges in stukken van ca 3 cm. Voeg de stukjes toe aan de kokende bouillon. Schep na 3 minuten de aspergekopjes er uit en laat de rest van de stukken asperge nog 3 minuten koken. Pureer de soep fijn met een staafmixer en zet terug op het vuur.
 
groene asperge soep 01
groene asperge soep 01
groene asperge soep 01
Giet de room er bij en verwarm kort. Schep de soep in borden en leg de aspergekopjes en stukjes spek er in. Je kunt ook de aspergekopjes toevoegen aan de pan soep en de spek er apart bij serveren.
 
Beoordeling (102 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel