Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Kaneelmuffins

Lekkere zoete en luchtige kaneelmuffins, heel makkelijk zonder mixer te maken.

 
Ingrediënten
50 gr boter, gesmolten
250 gr bloem
60 gr suiker
1 zakje bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
Snufje zout
2 eieren
1,5 dl melk
50 gr bruine basterdsuiker
1 theel kaneel
  
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Zeef de bloem boven een grote kom. Voeg de suiker, bakpoeder, vanillesuiker en een snufje zout toe. Maak in de midden een holletje en giet de melk, boter, eieren er in. Roer alles met een houten lepel goed door elkaar. Meng de basterdsuiker met de kaneel door elkaar. Vul 12 muffinvormpjes met de helft van het beslag. Strooi per muffinvormpje ongeveer 1 theelepel kaneelsuiker op het beslag. Bedek het laagje kaneelsuiker weer met de rest van het beslag en strooi er als laatste nog wat kaneelsuiker over heen. Zorg er voor dat de muffins tot iets onder de rand gevuld zijn. Zet de muffins 20 – 25 min in de oven totdat ze goudbruin zijn.  
 
 
 

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×