Kaneelmuffins

Lekkere zoete en luchtige kaneelmuffins, heel makkelijk zonder mixer te maken.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zeef de bloem boven een grote kom. Voeg de suiker, bakpoeder, vanillesuiker en een snufje zout toe.

Maak in de midden een holletje en giet de melk, boter, eieren er in. Roer alles met een houten lepel goed door elkaar. Meng de basterdsuiker met de kaneel door elkaar.

Vul 12 muffinvormpjes met de helft van het beslag. Strooi per muffinvormpje ongeveer 1 theelepel kaneelsuiker op het beslag. Bedek het laagje kaneelsuiker weer met de rest van het beslag en strooi er als laatste nog wat kaneelsuiker over heen.

Zorg er voor dat de muffins tot iets onder de rand gevuld zijn. Zet de muffins 20 – 25 min in de oven totdat ze goudbruin zijn.

87 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.