Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Kaneelmuffins

Lekkere zoete en luchtige kaneelmuffins, heel makkelijk zonder mixer te maken.

 
Ingrediënten
50 gr boter, gesmolten
250 gr bloem
60 gr suiker
1 zakje bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
Snufje zout
2 eieren
1,5 dl melk
50 gr bruine basterdsuiker
1 theel kaneel
  
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Zeef de bloem boven een grote kom. Voeg de suiker, bakpoeder, vanillesuiker en een snufje zout toe. Maak in de midden een holletje en giet de melk, boter, eieren er in. Roer alles met een houten lepel goed door elkaar. Meng de basterdsuiker met de kaneel door elkaar. Vul 12 muffinvormpjes met de helft van het beslag. Strooi per muffinvormpje ongeveer 1 theelepel kaneelsuiker op het beslag. Bedek het laagje kaneelsuiker weer met de rest van het beslag en strooi er als laatste nog wat kaneelsuiker over heen. Zorg er voor dat de muffins tot iets onder de rand gevuld zijn. Zet de muffins 20 – 25 min in de oven totdat ze goudbruin zijn.  
 
 
 

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×