Lentesoep met gepocheerd ei

Kom helemaal in de lentestemming met dit recept voor heerlijke slasoep met gepocheerd ei en amandel

Ingrediënten
1 krop sla
25 gr boter
1 eelt bloem
750 ml groentebouillion
125 ml kookroom
1 ui
4 eieren
2 eelt witte wijn azijn
Geschaafde amandelen, geroosterd
Peterselie om te garneren.
 
Materialen
Staafmixer
 
Bereiding
Snipper de ui en snijd de bladeren van de sla los en was ze. Doe de boter in een soepppan en fruit het uitje even aan. Voeg de slabladeren toe en laat ze ietsje slinken. Roer de bloem er door en giet daarna de bouillon er bij. Breng aan de kook en haal daarna de pan van het vuur. Pureer de soep met een staafmixer. Roer de kookroom er door en breng op smaak met peper en zout. Zet de soep weer zachtjes op het vuur terwijl je de eieren pocheert. Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg 2 eetlepels witte wijnazijn toe en zet het vuur laag. Roer in het water zodat er een draaikolk ontstaat in het midden van de pan. Breek de eieren een voor een in een kommetje en laat ze dan een voor een in het water glijden. Laat de eieren ongeveer 4 minuten stollen op middelmatig vuur. Laat de eieren daarna uitlekken. Schep de soep op een bord en serveer met een gepocheerd ei en de geroosterde amandel. Garneer met een takje peterselie. 
 
32 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.