Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Loempia’s

Goed gevulde loempia's met stukjes kip, tofu, omelet en groenten. 

Ingrediënten
150 gr tofu
150 gr gerookte kip
250 gr nasi/bamigroente pakket
2 knoflookteentjes, fijn gehakt
1 ui, gesnipperd
1 snufje ketoembar (korianderzaad)
1 snufje laos
1 snufje gemberpoeder
1,5 eetl ketjap manis
1 theel pittige saus of ½ lombok (rode peper)
10 loempiavellen, ontdooid
2 eieren
1 eetl bloem
Klontje boter
Peper en zout
Olie om te frituren
 
Bereiding
Splits een ei en bewaar het eiwit. Klop de eidooier samen met het andere heel ei door elkaar. Breng op smaak met wat peper en zout. Verhit de boter in de pan en bak het ei 3 minuten aan beide zijdes. Bewaar de omelet op een bordje.
 
Fruit de knoflook en de ui aan in dezelfde pan. Snijd de tofu en de kip in kleine blokjes en voeg toe. Roer na ongeveer 3 minuten de nasi/bami groente er door en breng op smaak met de ketoembar, laos, gember, ketjap en pittige saus of rode peper. Bak alles al omscheppend 10 minuten op een matig vuur. Snijd de omelet in smalle reepjes en voeg toe aan de pan met de vulling.
 
Maak ondertussen een papje van het eiwit, bloem en 1 etl water. Schep in het midden van elk loempiablad 2 grote eetlepels vulling. Bestrijk de randen met het witte papje en vouw als een pakketje goed dicht. Verhit de olie naar 175 graden en frituur de loempia’s ca 4 minuten totdat ze licht bruin en krokant zijn. Lekker met een kommetje rijst en sate of sambal ketjapsaus.
 
Voor een vegaetarische variant gebruik je 300 gr tofu en laat je de kip achterwege.
 
Beoordeling (13 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Amandelstaaf

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst