Mini panna cotta met mango
Ingredienten
250 ml slagroom
500 ml kwark
50 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
5 blaadjes gelatine
4 eetlepels pistache nootjes
Mango topping:
500 gr mango
2 eetlepels suiker
3 blaadjes gelatine
Materialen
Muffinvorm (siliconen is makkelijkst)
Bereiding
Week 3 blaadjes gelatine in een koud bakje water. Pureer ¾ van de mango met een staafmixer fijn. Snijd de rest van de mango in kleine blokjes en bewaar zolang in de koelkast. Verwarm de mangopuree in een pannetje. Knijp de gelatine uit en roer samen met 2 eetlepels suiker door de mango. Schep een laagje mango puree in de muffinvormpjes en laat opstijven in de koelkast.








Giet het warme (niet heet) slagroommengsel bij de kwark en meng goed doorelkaar. Verdeel over de laagjes mangopuree en zet weer terug in de koelkast, laat minimaal 2 uur goed opstijven (hele nacht kan ook). Haal de panna cotta 15 minuten uit de koelkast. Ga met een mesje voorzichtig langs de randen van de panna cotta en wip ze er uit. Met een siliconen vorm is dit wat makkelijker omdat deze flexibel is. Garneer met de blokjes mango en wat grof gehakte pistache.