Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Mini panna cotta met mango

Lekker fris toetje: panna cotta van kwark en mango uit een muffinvorm

Ingredienten
250 ml slagroom
500 ml kwark
50 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
5 blaadjes gelatine
4 eetlepels pistache nootjes
 
Mango topping:
500 gr mango
2 eetlepels suiker
3 blaadjes gelatine
 
Materialen
Muffinvorm (siliconen is makkelijkst)
 
Bereiding
Week 3 blaadjes gelatine in een koud bakje water. Pureer ¾ van de mango met een staafmixer fijn. Snijd de rest van de mango in kleine blokjes en bewaar zolang in de koelkast. Verwarm de mangopuree in een pannetje. Knijp de gelatine uit en roer samen met 2 eetlepels suiker door de mango. Schep een laagje mango puree in de muffinvormpjes en laat opstijven in de koelkast.
 
pannacotta mango 01
pannacotta mango 01
pannacotta mango 01
pannacotta mango 01
Week de andere 5 blaadjes gelatine in koud water. Verhit 100 ml slagroom in een pannetje en voeg 75 gr suiker en de vanillesuiker toe en breng aan de kook. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan het pannetje en los hem op in de slagroom, laats iets afkoelen. Klop de rest van de slagroom met een mixer stijf en voeg samen met de kwark. toe aan het pannetje met gelatine.
 
pannacotta mango 01
pannacotta mango 01
pannacotta mango 01
pannacotta mango 08
Giet het warme (niet heet) slagroommengsel bij de kwark en meng goed doorelkaar. Verdeel over de laagjes mangopuree en zet weer terug in de koelkast, laat minimaal 2 uur goed opstijven (hele nacht kan ook). Haal de panna cotta 15 minuten uit de koelkast. Ga met een mesje voorzichtig langs de randen van de panna cotta en wip ze er uit. Met een siliconen vorm is dit wat makkelijker omdat deze flexibel is. Garneer met de blokjes mango en wat grof gehakte pistache. 
 

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×