Muffins met spinazie en tomaat
Makkelijk recept voor hartige muffins met spinazie, feta en gedroogde tomaat
Ingredienten
225 gr zelfrijzend bakmeel
250 ml melk
250 ml melk
2 eieren
50 gr boter, gesmolten
50 gr boter, gesmolten
Zwarte peper
Snufje zout
225 gr bladspinazie (uit diepvries, ontdooid)
ca 12 gedroogde tomaatjes uit pot
50 gr geraspte kaas
100 gr feta
Bereiding
Verwarm de oven op 170 graden. Zeef het bakmeel in een kom en voeg het zout toe. Klop in een andere kom de eieren, melk en gesmolten boter door elkaar met een garde.



Giet het natte mengsel langzaam bij het meel en roer kort met de garde door elkaar totdat er geen klontjes meer in zitten.



Snijd de gedroogde tomaatjes doormidden, de feta in kleine blokjes en de spinazie in grove stukken en meng samen met de geraspte kaas door het beslag. Breng op smaak met een klein beetje zwarte peper. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en zet ongeveer 30 min in de oven.