Oosterse gehaktballetjes met sla

Iets zoete en pittige gehaktballetjes op een slablaadje met puntpaprika, een heerlijk hapje of voorgerecht
Ingredienten
300 gr mager rundergehakt
1 ei
3 eetlepels paneermeel
1 cm verse gember (of snufje gemberpoeder)
1 teentje knoflook
peper en zout
½ rode peper
paar takjes koriander
1 puntpaprika
Ca 15 blaadjes sla
1 eetlepel sesamzaadjes
Saus:
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels hoisin
1 eetlepel honing
Scheutje olie
&nbsp
Bereiding
Meng het gehakt met het ei, paneermeel, fijngesneden gember, rode peper, koriander en knoflook en breng op smaak met een snufje peper en zout. Draai balletjes van het gehakt. Bak ze in de oven of in de pan. Doe ze voor in de oven in een ingevette muffinvorm en bak ze op 180 graden gaar in ca 20 minuten. Of bak ze in een pan met een beetje olie bruin en gaar in ruim 10 minuten.
oosterse balletjes met sla 01oosterse balletjes met sla 01oosterse balletjes met sla 01oosterse balletjes met sla 01
Meng de ingrediënten voor de saus in een kommetje. Leg de slablaadjes klaar op een bord en snijd de puntpaprika fijn. Haal de gehaktballetjes uit de oven of pan en haal ze door de saus. Leg ze op de slablaadjes en bestrooi met wat sesam en de puntpaprika. Zowel warm als koud lekker.
 
52 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.