Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pannenkoekrolletjes uit de oven

Probeer eens deze heerlijke pannenkoekrolletjes met spinazie en spekjes in een volle tomatensaus

Ingrediënten
3 eieren
400 ml karnemelk
175 gr bloem
Zout en peper
100 ml water
50 gr boter om in te bakken
 
2 uien, gesnipperd
600 gr verse spinazie
70 gr uitgebakken spekjes
ca 200 gr roomkaas (bv philadelphia naturel)
½ blokje groente bouillon
2 blikken gepelde tomaten a 400 gr
2 teentjes knoflook, fijn gesneden
2 eelt olijfolie
1 theel gedroogde Italiaanse kruiden
3 eelt geraspte kaas
2 eelt pijnboompitten
 
Materialen
Mixer
Ovenschaal
 
Bereiding
Mix de bloem, eieren, water, karnemelk en een snufje zout met de mixer tot een glad beslag. Laat dit beslag een half uurtje rusten. Verhit 1 eelt olie in een grote (wok)pan en fruit 1 ui en de knoflook aan. Voeg de spinazie in porties toe en laat slinken. Bak goed door zodat het meeste vocht is verdwenen. Voeg de spekjes toe en breng op smaak met wat peper. Bewaar het spinaziemengsel in een kom o.i.d. en verhit 1 eelt olie in de pan en fruit de andere ui aan. Voeg de tomaten met sap, bouillonblokje, Italiaanse kruiden en peper en zout toe en laat 15 minuten sudderen. Verwarm de oven op 200 graden. Bak ondertussen de pannenkoeken; Verhit voor elke pannenkoek een klontje boter in de pan en bak 4 a 5 pannenkoeken van het beslag. Bestrijk de pannenkoeken met roomkaas en verdeel de spinazie met spekjes er over. Rol de ze op en snijd schuin in 3 stukken. Doe de tomatensaus in een ovenschaal en leg de stukken pannenkoek in de saus. Verdeel de geraspte kaas en pijnboompitten er over en zet 20 minuten in de oven.
 
Voor een vegetarische variant laat je de spekjes achterwegen.
 
 
Beoordeling (44 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst