Pannenkoekrolletjes uit de oven

Probeer eens deze heerlijke pannenkoekrolletjes met spinazie en spekjes in een volle tomatensaus

Ingrediënten
3 eieren
400 ml karnemelk
175 gr bloem
Zout en peper
100 ml water
50 gr boter om in te bakken
 
2 uien, gesnipperd
600 gr verse spinazie
70 gr uitgebakken spekjes
ca 200 gr roomkaas (bv philadelphia naturel)
½ blokje groente bouillon
2 blikken gepelde tomaten a 400 gr
2 teentjes knoflook, fijn gesneden
2 eelt olijfolie
1 theel gedroogde Italiaanse kruiden
3 eelt geraspte kaas
2 eelt pijnboompitten
 
Materialen
Mixer
Ovenschaal
 
Bereiding
Mix de bloem, eieren, water, karnemelk en een snufje zout met de mixer tot een glad beslag. Laat dit beslag een half uurtje rusten. Verhit 1 eelt olie in een grote (wok)pan en fruit 1 ui en de knoflook aan. Voeg de spinazie in porties toe en laat slinken. Bak goed door zodat het meeste vocht is verdwenen. Voeg de spekjes toe en breng op smaak met wat peper. Bewaar het spinaziemengsel in een kom o.i.d. en verhit 1 eelt olie in de pan en fruit de andere ui aan. Voeg de tomaten met sap, bouillonblokje, Italiaanse kruiden en peper en zout toe en laat 15 minuten sudderen. Verwarm de oven op 200 graden. Bak ondertussen de pannenkoeken; Verhit voor elke pannenkoek een klontje boter in de pan en bak 4 a 5 pannenkoeken van het beslag. Bestrijk de pannenkoeken met roomkaas en verdeel de spinazie met spekjes er over. Rol de ze op en snijd schuin in 3 stukken. Doe de tomatensaus in een ovenschaal en leg de stukken pannenkoek in de saus. Verdeel de geraspte kaas en pijnboompitten er over en zet 20 minuten in de oven.
 
Voor een vegetarische variant laat je de spekjes achterwegen.
 
 
57 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.