Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pasta met geroosterde bloemkool

Geroosterde bloemkool is heerlijk, zeker met pasta, parmaham en kaassaus

Ingrediënten
  • 1 bloemkool middelgroot (600 gr)
  • 1 rode ui
  • 1 theelepel tijm
  • Scheut olie
  • 160 gr gedroogde tomaatjes (1 bakje)
  • 350 gr pappardelle (of tagliatelle)
  • Verse basilicum om te garneren
  • 100 gr parmaham
Kaassaus
  • peper en zout
  • 30 gr bloem
  • 300 ml melk
  • 30 gr boter
  • 125 gr parmezaanse kaas
Materialen
  • Bakplaat met bakpapier

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de bloemkool in roosjes en doe in een grote kom. Voeg een scheut olijfolie toe en een snuf peper, zout en tijm en schep om. Snijd de ui in dunne ringen en schep ook door de bloemkool. Verdeel de bloemkool en ui op een bakplaat met bakpapier. Zet ze 25 min in de oven en schep ze halverwege een keer om.

pasta_geroosterde_bloemkool_01.jpg
pasta_geroosterde_bloemkool_02.jpg
pasta_geroosterde_bloemkool_03.jpg
pasta_geroosterde_bloemkool_04.jpg

Ondertussen kunnen we aan de slag met de kaassaus. Smelt de boter in een pannetje en voeg de bloem toe en roer dit met een garde door elkaar. Laat de roux 2 minuutjes zachtjes bakken en voeg dan beetje bij beetje de melk toe. Als de melk is opgenomen en er een dikke saus is ontstaan roer je de kaas er door en een snufje peper en zout.

Kook de pasta gaar volgens de verpakking. Verdeel wat geroosterde bloemkool, tomaatjes en parmaham over of door de pasta. Voeg wat kaassaus en verse basilicum toe en serveer direct.

Beoordeling (45 stemmen)
Bewaar
E-mail
Print, by
Deel

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Griekse panzanella salade
Mihoensalade met tofu
Kip ketjap salade
Thaise quinoa salade
Perzik salade met krokante geitenkaas
Print met
×