Pasta met geroosterde bloemkool

Geroosterde bloemkool is heerlijk, zeker met pasta, parmaham en kaassaus

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Kaassaus
Materialen

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de bloemkool in roosjes en doe in een grote kom. Voeg een scheut olijfolie toe en een snuf peper, zout en tijm en schep om. Snijd de ui in dunne ringen en schep ook door de bloemkool. Verdeel de bloemkool en ui op een bakplaat met bakpapier. Zet ze 25 min in de oven en schep ze halverwege een keer om.

 Ondertussen kunnen we aan de slag met de kaassaus. Smelt de boter in een pannetje en voeg de bloem toe en roer dit met een garde door elkaar. Laat de roux 2 minuutjes zachtjes bakken en voeg dan beetje bij beetje de melk toe. Als de melk is opgenomen en er een dikke saus is ontstaan roer je de kaas er door en een snufje peper en zout.

 Kook de pasta gaar volgens de verpakking. Verdeel wat geroosterde bloemkool, tomaatjes en parmaham over of door de pasta. Voeg wat kaassaus en verse basilicum toe en serveer direct.

50 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!