Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pasta met geroosterde bloemkool

Geroosterde bloemkool is heerlijk, zeker met pasta, parmaham en kaassaus

Ingrediënten
Kaassaus
Materialen

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de bloemkool in roosjes en doe in een grote kom. Voeg een scheut olijfolie toe en een snuf peper, zout en tijm en schep om. Snijd de ui in dunne ringen en schep ook door de bloemkool. Verdeel de bloemkool en ui op een bakplaat met bakpapier. Zet ze 25 min in de oven en schep ze halverwege een keer om.

 Ondertussen kunnen we aan de slag met de kaassaus. Smelt de boter in een pannetje en voeg de bloem toe en roer dit met een garde door elkaar. Laat de roux 2 minuutjes zachtjes bakken en voeg dan beetje bij beetje de melk toe. Als de melk is opgenomen en er een dikke saus is ontstaan roer je de kaas er door en een snufje peper en zout.

 Kook de pasta gaar volgens de verpakking. Verdeel wat geroosterde bloemkool, tomaatjes en parmaham over of door de pasta. Voeg wat kaassaus en verse basilicum toe en serveer direct.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×