Pasta met kip en rode pesto

Snel een lekkere maaltijd op tafel met dit pasta recept met kip, sperziebonen in een romige rode pesto saus 

Ingrediënten
350 gr kip, in blokjes
125 ml creme fraiche
1 rode ui, gesneden
250 gr sperziebonen
4 eetl rode pesto
Zout en peper
250 gr champignons, gesneden
1 teentje knoflook
1 eetl olijfolie
Paar druppels tabasco (optioneel)
400 gr pasta
 
Bereiding
Kook de pasta volgens de algemene bereidingswijze op de verpakking. Kook de sperziebonen in ongeveer 6 minuten beetgaar. Verhit ondertussen de olie in een pan en bak hierin de kip, knoflook en ui goudbruin. Bak daarna de champignons nog 3 minuten mee. Bestrooi de kip en groente met een beetje peper en zout. Voeg eventueel naar smaak een paar druppels tabasco toe om het gerecht wat pittiger te maken. Schep vervolgens de boontjes, creme fraiche en rode pesto door de kip. Serveer de saus over de pasta.
 
353 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.