Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pasta met pestoballetjes

Heerlijke spaghetti met tomatensaus met champignons, courgette en gehaktballetjes met pesto smaak

Ingrediënten
400 gr spaghetti
250 gr champignons, fijngesneden
1 blokje groentebouillon
1 kleine courgette
2 teentjes knoflook
1 ui
1 eetl olijfolie
2 x 390 gr tomatenblokjes
Verse basilicum
1 theel gedroogde italiaanse kruiden
Parmezaanse kaas om te garneren
 
Gehaktballetjes:
400 gr half om half gehakt
1 teentje knoflook
Snufje peper en zout
2 eetl pesto
2 eetl paneermeel (of meer)
Paar blaadjes verse basilicum, fijngesneden
 
Bereiding
Pers het teentje knoflook en voeg deze toe aan het gehakt. Roer ook de pesto, peper, zout en verse basilicum er door. Kneed beetje bij beetje wat paneermeel er door totdat het gehakt stevig en samenhangend is. Draai er kleine gehaktballetjes van en rol ze nog even door wat paneermeel voor een extra krokant korstje. Verhit een beetje boter of olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes krokant en bruin.
 
pasta met pestoballetjes 01
pasta met pestoballetjes 04
pasta met pestoballetjes 02
pasta met pestoballetjes 03
Snijd de 2 knoflookteentjes en de ui fijn en fruit deze in een beetje olijfolie aan. Snijd de courgette een keer doormidden en daarna in dunne plakjes. Voeg de champignons en courgette toe aan de pan en bak ze even aan. Snijd wat verse basilicum fijn en voeg deze toe. Doe de tomatenblokjes bij de groenten en verkruimel de bouillontablet er door. Breng de saus verder op smaak met wat italiaanse kruiden en eventueel wat peper en zout. Laat de saus ongeveer 20 min zachtjes pruttelen en indikken. Kook ondertussen de spaghetti gaar en giet deze af. Voeg de gehaktballetjes toe aan de saus of serveer ze los. Schep wat spaghetti op een bord en serveer met de saus en pestoballetjes, wat parmezaanse kaas en verse basilicum.
 

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×