Pasta met pestoballetjes
Heerlijke spaghetti met tomatensaus met champignons, courgette en gehaktballetjes met pesto smaak
Ingrediënten
400 gr spaghetti
250 gr champignons, fijngesneden
1 blokje groentebouillon
1 kleine courgette
2 teentjes knoflook
1 ui
1 eetl olijfolie
2 x 390 gr tomatenblokjes
Verse basilicum
1 theel gedroogde italiaanse kruiden
Parmezaanse kaas om te garneren
250 gr champignons, fijngesneden
1 blokje groentebouillon
1 kleine courgette
2 teentjes knoflook
1 ui
1 eetl olijfolie
2 x 390 gr tomatenblokjes
Verse basilicum
1 theel gedroogde italiaanse kruiden
Parmezaanse kaas om te garneren
Gehaktballetjes:
400 gr half om half gehakt
1 teentje knoflook
Snufje peper en zout
2 eetl pesto
2 eetl paneermeel (of meer)
Paar blaadjes verse basilicum, fijngesneden
Bereiding
Pers het teentje knoflook en voeg deze toe aan het gehakt. Roer ook de pesto, peper, zout en verse basilicum er door. Kneed beetje bij beetje wat paneermeel er door totdat het gehakt stevig en samenhangend is. Draai er kleine gehaktballetjes van en rol ze nog even door wat paneermeel voor een extra krokant korstje. Verhit een beetje boter of olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes krokant en bruin.



