Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pastinaaksoep met peer

Deze feestelijke winterse soep met zoete touch van peer is heerlijk als lunch of vooraf aan het diner

Ingrediënten
  • 800 gr pastinaken
  • 2 uien
  • 200 ml room
  • 2 blokjes bouillon (groente of kippen)
  • snuf tijm
  • 4 cm gember
  • 2 peren
  • Handje walnoten
  • Peterselie
Benodigdheden
  • Staafmixer

Bereiding
Hak de ui en gember fijn. Verhit een beetje olie of boter in een pan en fruit de ui en gember aan. Schil de pastinaken en peren en snijd in stukjes en voeg ook toe aan de pan. Giet er ongeveer 1 liter tot 1200 ml water bij en breng aan de kook. Laat de bouillonblokjes oplossen in het water en voeg een snuf tijm toe.

Kook de soep ca. 10 minuten tot de pastinaken zacht zijn. Pureer de soep fijn met een staafmixer. Voeg de room toe en roer er doorheen. Serveer de soep met wat walnoten en peterselie.

pastinaak-soep

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×