Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pastinaaksoep met peer

Deze feestelijke winterse soep met zoete touch van peer is heerlijk als lunch of vooraf aan het diner

Ingrediënten
  • 800 gr pastinaken
  • 2 uien
  • 200 ml room
  • 2 blokjes bouillon (groente of kippen)
  • snuf tijm
  • 4 cm gember
  • 2 peren
  • Handje walnoten
  • Peterselie
Benodigdheden
  • Staafmixer

Bereiding
Hak de ui en gember fijn. Verhit een beetje olie of boter in een pan en fruit de ui en gember aan. Schil de pastinaken en peren en snijd in stukjes en voeg ook toe aan de pan. Giet er ongeveer 1 liter tot 1200 ml water bij en breng aan de kook. Laat de bouillonblokjes oplossen in het water en voeg een snuf tijm toe.

Kook de soep ca. 10 minuten tot de pastinaken zacht zijn. Pureer de soep fijn met een staafmixer. Voeg de room toe en roer er doorheen. Serveer de soep met wat walnoten en peterselie.

pastinaak-soep

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×