Pastinaaksoep met peer

Deze feestelijke winterse soep met zoete touch van peer is heerlijk als lunch of vooraf aan het diner

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden

Bereiding

 Hak de ui en gember fijn. Verhit een beetje olie of boter in een pan en fruit de ui en gember aan. Schil de pastinaken en peren en snijd in stukjes en voeg ook toe aan de pan. Giet er ongeveer 1 liter tot 1200 ml water bij en breng aan de kook. Laat de bouillonblokjes oplossen in het water en voeg een snuf tijm toe.

  Kook de soep ca. 10 minuten tot de pastinaken zacht zijn. Pureer de soep fijn met een staafmixer. Voeg de room toe en roer er doorheen. Serveer de soep met wat walnoten en peterselie.

351 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!