Perentaart met pistache

Deze makkelijke zoete plaattaart met peer is ideaal voor op een feestje of een groot gezelschap

Ingredienten
400 g zelfrijzend bakmeel + extra om te bestuiven
200 g lichtbruine of witte basterdsuiker
250 g boter, in blokjes
1 ei, losgeklopt
snufje zout
4 a 5 peren
1 theelepel kaneel
4 eetlepels pistachenootjes
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels suiker
poedersuiker om te bestrooien
 
Materialen
Bakplaat 40 x 30 cm
Bakpapier
Deegroller
vershoudfolie
 
Bereiding
Meng het zelfrijzend bakmeel met de basterdsuiker en boter in een kom. Voeg het ei en zout toe en kneed tot een bal. Wikkel de bal in vershoudfolie en leg 30 min in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven op 175 graden. Schil de peren en snijd ze in plakken en doe in een kom. Meng de peren met citroensap, kaneel en 2 eetlepels suiker. Verdeel een stuk bakpapier over de plaataart.
 
perenplaataart pistache 01
perenplaataart pistache 01
perenplaataart pistache 01
perenplaataart pistache 01
Rol het deeg uit en leg daarna op het bakpapier. Je kunt het deeg ook direct op het bakpapier leggen en dan uitrollen of verdelen met je vingers. Leg de plakken peer op het deeg en laat 1 a 2 cm van de rand vrij. Ik had de pistachenootjes er op gedaan voor hij de oven in ging maar die waren best donker geworden dus het beste is om ze 15 min voor het einde van de oventijd er op te doen. Bak de plaattaart ongeveer 40 min in de oven goudbruin. Laat iets afkoelen en bestrooi met wat poedersuiker.
 
62 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.