Perentaart met pistache

Deze makkelijke zoete plaattaart met peer is ideaal voor op een feestje of een groot gezelschap

Ingredienten
400 g zelfrijzend bakmeel + extra om te bestuiven
200 g lichtbruine of witte basterdsuiker
250 g boter, in blokjes
1 ei, losgeklopt
snufje zout
4 a 5 peren
1 theelepel kaneel
4 eetlepels pistachenootjes
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels suiker
poedersuiker om te bestrooien
 
Materialen
Bakplaat 40 x 30 cm
Bakpapier
Deegroller
vershoudfolie
 
Bereiding
Meng het zelfrijzend bakmeel met de basterdsuiker en boter in een kom. Voeg het ei en zout toe en kneed tot een bal. Wikkel de bal in vershoudfolie en leg 30 min in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven op 175 graden. Schil de peren en snijd ze in plakken en doe in een kom. Meng de peren met citroensap, kaneel en 2 eetlepels suiker. Verdeel een stuk bakpapier over de plaataart.
 
perenplaataart pistache 01
perenplaataart pistache 01
perenplaataart pistache 01
perenplaataart pistache 01
Rol het deeg uit en leg daarna op het bakpapier. Je kunt het deeg ook direct op het bakpapier leggen en dan uitrollen of verdelen met je vingers. Leg de plakken peer op het deeg en laat 1 a 2 cm van de rand vrij. Ik had de pistachenootjes er op gedaan voor hij de oven in ging maar die waren best donker geworden dus het beste is om ze 15 min voor het einde van de oventijd er op te doen. Bak de plaattaart ongeveer 40 min in de oven goudbruin. Laat iets afkoelen en bestrooi met wat poedersuiker.
 
Vind je dit leuk?
64 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!