Perentaart met pistache
Deze makkelijke zoete plaattaart met peer is ideaal voor op een feestje of een groot gezelschap
Ingredienten
400 g zelfrijzend bakmeel + extra om te bestuiven
200 g lichtbruine of witte basterdsuiker
250 g boter, in blokjes
1 ei, losgeklopt
snufje zout
200 g lichtbruine of witte basterdsuiker
250 g boter, in blokjes
1 ei, losgeklopt
snufje zout
4 a 5 peren
1 theelepel kaneel
4 eetlepels pistachenootjes
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels suiker
poedersuiker om te bestrooien
Materialen
Bakplaat 40 x 30 cm
Bakpapier
Deegroller
vershoudfolie
Bereiding
Meng het zelfrijzend bakmeel met de basterdsuiker en boter in een kom. Voeg het ei en zout toe en kneed tot een bal. Wikkel de bal in vershoudfolie en leg 30 min in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven op 175 graden. Schil de peren en snijd ze in plakken en doe in een kom. Meng de peren met citroensap, kaneel en 2 eetlepels suiker. Verdeel een stuk bakpapier over de plaataart.



