Rijst met geroosterde pompoen

Een simpele en makkelijke maaltijd voor doordeweeks die niet alleen heel smaakvol is, maar ook enorm kleurrijk en voedzaam. 100% plantaardig én glutenvrij.

Hoofdgerecht 15 min bereidingstijd + 30 min oventijd

ingrediënten

voor 4 personen

Benodigdheden:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden en bekleed een ovenplaat met bakpapier.

  2. Snijd de pompoen door de helft en schep de pitten eruit.

  3. Snijd de helften vervolgens in plakken en leg ze op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout.

  4. Zet de bakplaat in de oven en rooster de pompoen 30 minuten, of tot de binnenkant zacht is.

  5. Kook in de tussentijd de basmatirijst volgens de bereidingswijze op de verpakking en zet daarna opzij tot gebruik.

  6. Snipper de rode ui en snijd de knoflook en verse gember fijn.

  7. Zet een koekenpan op het vuur en verhit wat olijfolie. Fruit hierin de ui, knoflook en gember aan en voeg daarna de verse spinazie toe.

  8. Bak de spinazie mee te deze geslonken is. Breng op smaak met peper en sojasaus.

  9. Voeg de gekookte rijst toe aan de pan met de spinazie en mix het goed door elkaar. Schep het vervolgens op de borden.

  10. Haal de pompoen uit de oven.

  11. Serveer de rijst en spinazie met de geroosterde pompoen. Kruimel als laatste de vegan feta erover en maak het af met de fijngehakte pecannoten en verse peterselie.

Heeft het gesmaakt?
13 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Lenna Omrani

Mijn doel is genieten en het creëren van een gelukkig en gebalanceerd leven met als basis plantaardige producten. Dit zie je ook terug in al mijn vegan recepten.