Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pompoen rijstsalade

Lichte maaltijd of lekkere lunch van rijst met geroosterde pompoen en aubergine

Ingrediënten
Dressing:

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de aubergine in blokjes. Doe de pompoenblokjes en aubergineblokjes in een of twee ovenschalen en besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Rooster 15 minuten in de oven. Kook de rijst gaar volgens de verpakking.

 Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Schep de pompoen, aubergine, pompoenpitten en rijst door elkaar met de dressing. Serveer de rijstsalade met gekruimelde feta.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×