Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Portobello met pompoen

  Lekkere vegetarische portobello met pompoen, geitenkaas en saliechutney voor bij de tapas
Ingredienten
1 kleine pompoen
2 tenen knoflook
15 gr verse salie
4 portobello's
100 gr zachte geitenkaas
50 gr pijnboompitten
 
Bereiding
Begin met de bereiding van de chutney vulling. Hiervoor ga je eerst de pompoen in kleine stukjes snijden. Door de pompoen heel fijn te snijden is deze ook sneller gaar. De pompoen bak je samen met de geperste knoflook. doe tijdens het bakken ook de salie in de pan (de salie moet in kleine stukjes scheuren). Dit bak je voor ongeveer 20 minuten. Zet het vuur niet te hoog, want dan droogt de pompoen te snel uit. Proef tussendoor ook goed. Als je de salie nog niet goed proeft, doe er dan meer salieblaadjes doorheen. Als de pompoen gaar is prak je deze in de pan met een vork en zet je het vuur uit. Meng dan ook de geitenkaas door de pan. De vulling is nu klaar.
De portobello's moet je wel nog even schoonmaken net zoals je dat bij champignons moet doen. Haal ook de steel uit de portobello zodat je deze kunt vullen. Dit doe je door voorzichtig de steel naar 1 kant te duwen, deze laat dan vanzelf los. Vul de portobello nu met de chutney, strooi er een aantal pijnboompitten op en doe ze voor ongeveer 15 a 20 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden).
Dien ze samen op een mooi bordje, een echte aanvulling voor je tapastafel. Smakelijk eten!
Beoordeling (23 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst