Portobello met pompoen

  Lekkere vegetarische portobello met pompoen, geitenkaas en saliechutney voor bij de tapas
Ingredienten
1 kleine pompoen
2 tenen knoflook
15 gr verse salie
4 portobello's
100 gr zachte geitenkaas
50 gr pijnboompitten
 
Bereiding
Begin met de bereiding van de chutney vulling. Hiervoor ga je eerst de pompoen in kleine stukjes snijden. Door de pompoen heel fijn te snijden is deze ook sneller gaar. De pompoen bak je samen met de geperste knoflook. doe tijdens het bakken ook de salie in de pan (de salie moet in kleine stukjes scheuren). Dit bak je voor ongeveer 20 minuten. Zet het vuur niet te hoog, want dan droogt de pompoen te snel uit. Proef tussendoor ook goed. Als je de salie nog niet goed proeft, doe er dan meer salieblaadjes doorheen. Als de pompoen gaar is prak je deze in de pan met een vork en zet je het vuur uit. Meng dan ook de geitenkaas door de pan. De vulling is nu klaar.
De portobello's moet je wel nog even schoonmaken net zoals je dat bij champignons moet doen. Haal ook de steel uit de portobello zodat je deze kunt vullen. Dit doe je door voorzichtig de steel naar 1 kant te duwen, deze laat dan vanzelf los. Vul de portobello nu met de chutney, strooi er een aantal pijnboompitten op en doe ze voor ongeveer 15 a 20 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden).
Dien ze samen op een mooi bordje, een echte aanvulling voor je tapastafel. Smakelijk eten!
35 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.