Quiche met gerookte zalm en asperges

Gerookte zalm en groene asperges zijn een gouden combi, vooral in deze heerlijke en snelle quiche!

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de vellen deeg voor hartige taart ontdooien. Beleg daarna de quichevorm met de vellen. Zorg dat de vellen elkaar steeds ongeveer 1 cm overlappen. Druk de randen goed aan. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en bestrooi met een klein beetje paneermeel.

 Breng water aan de kook en kook de asperges 5 minuten. Laat daarna afkoelen. Snipper het uitje. Meng de eieren en kookroom in een kom en voeg de ui, peterselie, peper en zout toe.

 Beleg de bodem van de quichevorm met de gerookte zalm en de asperges. Giet daarna het ei-kookroom mengsel eroverheen. Strooi er daarna wat geraspte kaas over.

 Zet 25 minuten in de oven en laat goed afkoelen. Controleer met een satéprikker of de quiche gaar is. Laat de quiche anders nog een paar minuten langer in de oven staan.

 Tip: vervang de asperges ook eens door courgette in stukjes.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.