Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Quiche met gerookte zalm en asperges

Gerookte zalm en groene asperges zijn een gouden combi, vooral in deze heerlijke en snelle quiche!

Ingrediënten
  • 5 vellen hartige taartdeeg
  • 100 gr gerookte zalm
  • 6 groene asperges
  • 1 ui
  • 3 eieren
  • 150 ml kookroom
  • Een handje geraspte kaas
  • Een handje paneermeel
  • Een snuf peterselie
  • Een snuf peper
  • Een snuf zout
Benodigdheden
  • Quichevorm (ca. 30 x 10 cm)

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de vellen deeg voor hartige taart ontdooien. Beleg daarna de quichevorm met de vellen. Zorg dat de vellen elkaar steeds ongeveer 1 cm overlappen. Druk de randen goed aan. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en bestrooi met een klein beetje paneermeel. Breng water aan de kook en kook de asperges 5 minuten. Laat daarna afkoelen. Snipper het uitje. Meng de eieren en kookroom in een kom en voeg de ui, peterselie, peper en zout toe.

Beleg de bodem van de quichevorm met de gerookte zalm en de asperges. Giet daarna het ei-kookroom mengsel eroverheen. Strooi er daarna wat geraspte kaas over.

quiche-met-gerookte-zalm-en-asperges-stap-1.jpg
quiche-met-gerookte-zalm-en-asperges-stap-2.jpg
quiche-met-gerookte-zalm-en-asperges-stap-3.jpg

Zet 25 minuten in de oven en laat goed afkoelen. Controleer met een satéprikker of de quiche gaar is. Laat de quiche anders nog een paar minuten langer in de oven staan.

Beoordeling (126 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Feestelijke crème brûlée met besjes
Zalm in filodeeg
Kipcocktail met sinaasappel
Kerststol muffins
Crepe Suzette