Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Risotto met champignons

Heerlijk recept voor risotto met met champignons, spekjes en walnoot
 
Ingrediënten
250g risottorijst
50 gr walnoten, gepeld
1 liter water
1 bouillontablet
125 ml witte wijn
400 gr champignons, in plakjes
1 teentje knoflook, geperst
2 sjalotjes, gesnipperd
ca 200 gr gerookte spekblokjes
1 theel oregano
50 gr boter
50 gr parmezaanse kaas, geraspt
 
Bereiding
Bak de spekjes in een koekenpan knapperig en laat ze uitlekken. Bak daarna de champignons in dezelfde pan bruin. Breng het water aan de kook en voeg de bouillontablet toe (we gebruiken maar 1 tablet omdat het gerecht anders erg zout wordt). Houd de bouillon tegen het kookpunt. Verhit de boter in een grote hapjespan of wokpan en fruit de knoflook en de ui. Voeg de rijst toe en roer door totdat de rijst glanzend is. Voeg de wijn toe en laat 2 minuten koken. Voeg dan een soeplepel bouillon toe en wacht totdat de rijst deze grotendeels heeft opgenomen. Voeg dan de volgende lepel bouillon toe (de bouillon moet goed heet zijn). Ga net zo lang door totdat alle boullion op is, dit zal ongeveer een half uurtje in beslag nemen. Blijf tijdens het koken de risottorijst goed doorroeren. Proef af en toe of de rijst goed is, hij moet zacht zijn maar met nog een lichte bite van binnen. Roer als laatste de kaas, champignons, spekjes, walnoten en oregano door de rijst.
 
Voor een vegetarisch gerecht laat u de spekjes achterwege.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×