Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Salade met rode biet geitenkaas

Feestelijk voorgerecht van salade met appel en rode biet rolletjes gevuld met geitenkaas

Ingrediënten
50 gram zachte geitenkaas (kamertemperatuur)
50 ml room
peper en zout
1 sjalot
1 theel mosterd
30 ml witte wijn azijn
100 ml olijfolie
peper en zout
1 grote voorgekookte rode biet
1 groene appel (bijv. Granny Smith)
pitjes van een ½ granaatappel
handje pijnboompitten
sla naar keuze
 
Bereiding:
Snipper de sjalot zo fijn mogelijk. Voeg de azijn en mosterd toe. Voeg druppelsgewijs de olijfolie toe en klop met een garde tot een mooie dressing. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de pijnboompitten en bestrooi ze met fijn zout. Klop de geitenkaas glad samen met de room, breng op smaak met peper en zout. Makkelijkste is om deze in een spuitzak te doen, maar met een lepel kan het ook.
 
salade-met-rode-biet-geitenkaas_01.jpg
salade-met-rode-biet-geitenkaas_02.jpg
salade-met-rode-biet-geitenkaas_03.jpg
salade-met-rode-biet-geitenkaas_04.jpg
Snijd de rode biet in zo dun mogelijke plakken, verdeel de geitenkaas erover en rol de rode biet plakken op. Schil de appel, snijd in plakken en erna in julienne (reepjes).
Verdeel de sla op de borden, leg er de rode biet rolletjes op. Verdeel de dressing, granaatappelpitjes, appel reepjes en pijnboompitjes over de sla. Voeg nog wat extra geitenkaas (uit de spuitzak of met een lepel) toe.
 

Voorgerechten

Het diner begint pas echt goed met een lekker voorgerecht. Hier vind je voorgerechten die perfect aansluiten op je diner. Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, het moet smaken naar meer. Populaire voorgerechten zijn salade met geitenkaas, pittige gamba's, courgettesoep, bruschetta's en spaghetti aglio olio.

×