Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Scones

Zachte Engelse broodjes die niet mogen ontbreken bij het ontbijt of de high tea

Ingrediënten
  • 200 gr bloem + om te bestuiven
  • 1 zakje bakpoeder a 16 gr
  • 1 snufje zout
  • 50 gr boter
  • 1 zakje vanillepoeder
  • 150 ml melk
Materialen
  • Bakplaat met bakpapier

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Zeef de bloem, bakpoeder, vanillesuiker en zout in een kom. Wrijf met je handen de boter er door totdat deze helemaal is opgenomen in de bloem. Schenk de melk er bij en roer tot een beslag.

Bloem een werkvlak in en leg het deeg hierop. Bebloem je handen en kneed het beslag tot een deeg. Gebruik bloem om het plakken tegen te gaan. Rol of duw het deeg uit tot een lap van ca 1,5 cm dik.

Steek er met een glas of vorm van ca 5 tot 7 cm rondjes uit. Leg deze op een bakplaat met bakpapier en zet ze ongeveer 12 min in de oven. De scones moeten flink rijzen maar ook gaar zijn van binnen. Laat ze afkoelen en snijd ze doormidden. Lekker met wat jam of homemade lemoncurd

Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Beoordeling (108 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Gezonde recepten

Makkelijke en gezonde recepten voor een fit en gezond leven. Deze gerechten bevatten veel fruit, groenten, proteïne, vezels, vetarm vlees en veel vitamine. Verantwoorde recepten die vooral ook heel erg lekker zijn.

Kip fajita’s
Andijvie smoothie
Kipsalon met zoete aardappel
Vegetarische aubergine stoof
Salade met gerookte kip en spekjes