Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Scones

Zachte Engelse broodjes die niet mogen ontbreken bij het ontbijt of de high tea

Ingrediënten
  • 200 gr bloem + om te bestuiven
  • 1 zakje bakpoeder a 16 gr
  • 1 snufje zout
  • 50 gr boter
  • 1 zakje vanillepoeder
  • 150 ml melk
Materialen
  • Bakplaat met bakpapier

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Zeef de bloem, bakpoeder, vanillesuiker en zout in een kom. Wrijf met je handen de boter er door totdat deze helemaal is opgenomen in de bloem. Schenk de melk er bij en roer tot een beslag.

Bloem een werkvlak in en leg het deeg hierop. Bebloem je handen en kneed het beslag tot een deeg. Gebruik bloem om het plakken tegen te gaan. Rol of duw het deeg uit tot een lap van ca 1,5 cm dik.

Steek er met een glas of vorm van ca 5 tot 7 cm rondjes uit. Leg deze op een bakplaat met bakpapier en zet ze ongeveer 12 min in de oven. De scones moeten flink rijzen maar ook gaar zijn van binnen. Laat ze afkoelen en snijd ze doormidden. Lekker met wat jam of homemade lemoncurd

Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Beoordeling (69 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette