Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Scones

Zachte Engelse broodjes die niet mogen ontbreken bij het ontbijt of de high tea

Ingrediënten
  • 200 gr bloem + om te bestuiven
  • 1 zakje bakpoeder a 16 gr
  • 1 snufje zout
  • 50 gr boter
  • 1 zakje vanillepoeder
  • 150 ml melk
Materialen
  • Bakplaat met bakpapier

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Zeef de bloem, bakpoeder, vanillesuiker en zout in een kom. Wrijf met je handen de boter er door totdat deze helemaal is opgenomen in de bloem. Schenk de melk er bij en roer tot een beslag.

Bloem een werkvlak in en leg het deeg hierop. Bebloem je handen en kneed het beslag tot een deeg. Gebruik bloem om het plakken tegen te gaan. Rol of duw het deeg uit tot een lap van ca 1,5 cm dik.

Steek er met een glas of vorm van ca 5 tot 7 cm rondjes uit. Leg deze op een bakplaat met bakpapier en zet ze ongeveer 12 min in de oven. De scones moeten flink rijzen maar ook gaar zijn van binnen. Laat ze afkoelen en snijd ze doormidden. Lekker met wat jam of homemade lemoncurd

Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Beoordeling (75 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Amandelstaaf

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst