Stracciatella panna cotta

Feestelijk kerst dessert van vanille panna cotta met pure chocolade en rood fruit

Ingrediënten 
250 ml melk
250 ml slagroom
1 vanille stokje
50 gr suiker
4 blaadjes gelatine
50 gr pure chocolade
rode besjes of kersen
 
Bereiding
Verwarm de slagroom en melk in een pannetje, zorg dat het net niet kookt. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg er uit. Voeg samen met het stokje toe aan het roommengsel. Voeg ook de suiker toe en los op. Laat het mengsel ca 20 min net niet koken. Week de gelatine in koud water en roer door het mengsel. Zet het vuur uit en laat het mengsel afkoelen naar kamertemperatuur.
 
stracciatella panna cotta 01
stracciatella panna cotta 01
stracciatella panna cotta 01
Hak of rasp de chocolade fijn. Schep 2/3 van de chocolade er snel door heen. Verdeel de room over kommetjes. Laat 4 uur opstijven in de koelkast. Draai de schaaltjes om op een bord. Als de panna cotta moeilijk los komt houd je de onderkant van de schaaltjes even in warm water. Verdeel voor het serveren de rest van de chocolade en het rode fruit er over.

 

 
Vind je dit leuk?
32 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!