Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gevulde champignons met salami

Heerlijk tapas gerecht van champignons gevuld met tomaat, paprika en salami.

Ingrediënten
12 grote champignons
Zout en (versgemalen) peper
1/4 rode paprika
50 g salami
1 tomaat
3 eetl geraspte kaas
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 garden. Leg de champignons op een bord of snijplank met de steeltjes omhoog. Snijd met een mesje voorzichtig de steeltjes er uit. Verwijder de zaadjes en vocht van de tomaat en hak het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd ook de paprika en salami in kleine stukjes. Meng de tomaat, paprika en salami door elkaar in een kommetje en breng op smaak met peper en zout. Vul de champignonhoedjes met het mengsel en strooi er wat geraspte kaas over. Zet ze ca 15 minuten in de oven en serveer ze warm.
Beoordeling (37 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x lente salades
  • Hoofdgerecht
Salade met gnocchi en gegrilde groene asperges
  • Hoofdgerecht
Kip hawaï salade
  • Hoofdgerecht
Salade met perzik en tomaat

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Lente stamppot met rucola
Frittata met groene asperges
Frisse salade met gerookte kip en peer
Salade met gnocchi en gegrilde groene asperges
Salade met witlof en ei