Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Roerbak met boerenkool en couscous

Wist je dat je boerenkool ook prima kan roerbakken en lekker is in combinatie met de Noord Afrikaanse keuken?

Ingrediënten 
400 gr roerbak mix boerenkool (met wortel, witte kool en rode ui)
175 gr couscous
400 gr kip in reepjes
1 theel ras el hanout kruiden
100 gr gedroogde pruimen in stukjes (of 75 gr rozijnen)
50 gr amandelen (wit gehalveerd)
scheutje sinaasappelsap
½ kippenbouillon tablet
scheutje olie
 
Bereiding
Schep de ras el hanout kruiden door de kipreepjes. Bereid de cousous zoals aangegeven op de verpakking en los de kippenbouillon tablet op in het water waarin je de couscous bereid. Verhit een beetje olie in een pannetje en bak de kip gaar.
 
boerenkool couscous 01
boerenkool couscous 01
boerenkool couscous 01
Bak ook de roerbak mix in een beetje olie in een wokpan een minuut of 8. Je kunt ook de kip in dezelfde pan bakken, er uit scheppen en daarna de groente bakken om afwas te besparen. Voeg de gebakken kip, amandelen en pruimen toe en schep door elkaar.
 
boerenkool couscous 01
boerenkool couscous 01
boerenkool couscous 01
Roer de couscous los en schep ook door de groenten en kip. Voeg een beetje sinaasappel toe en schep alles nogmaals goed door. Serveer eventueel met wat pitabrood.
 
 

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×
+
Bewaar deze site als app-icoon op je beginscherm:
klik en kies 'Zet op beginscherm'.