Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Witlof schotel

Lekkere winterse kost: romige aardappelpuree met bieslook met witlof rolletjes met ham en kaas

 
Ingredienten
3 flinke stronken witlof
6 plakken ham
600 gr kruimige aardappels
verse bieslook
30 gr boter
250 gr creme fraiche
scheutje melk
peper en zout
Handje kaas
 
Materialen
Stamper
 
Bereiding
Breng een pan water aan de kook en kook de aardappels in ca 15 min gaar. Giet ze af en stamp ze fijn. Voeg de creme fraiche toe, boter, peper, zout en een scheutje melk en pureer tot een puree. Snijd de bieslook fijn en schep door de aardappelpuree. Verdeel de puree over een ovenschaal.
 
witlofschotel 01
witlofschotel 01
witlofschotel 01
witlofschotel 01
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de witlof en snijd eventueel de harde bittere kern er uit. Kook de witlof 3 minuutjes voor. Giet af en laat goed uitlekken. Wikkel elke helft witlof in een plak ham. Leg de ham op de puree. Bestrooi de ovenschotel royaal met kaas. Zet de ovenschaal ongeveer 25 min in de oven. Gebruik eventueel de laatste paar minuten de grill voor een mooi krokant kaas korstje.
 
Beoordeling (491 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
Leuk voor de feestdagen!

kerstrecepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Toast met zalm en avocado spread
Gevulde aardappeltjes met bosui en bacon
Lemon cheesecake toetjes
Karbonade uit de oven met cherrytomaten
Aardappeltorentjes