Ovenschotel met boontjes

Makkelijke ovenschotel met boontjes en gehakt, onder een laagje gegratineerde aardappeltjes. In 25 minuutjes heb je dit ovengerecht al in de oven staan. Met een aantal eenvoudige ingrediënten is dit een goed budgetrecept.

Hoofdgerecht 25 min + 30 min oventijd

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de ui en de knoflook. Kook de sperziebonen 10 minuten voor in een pan met water, giet daarna af en spoel ze af met koud water.

  2. Fruit de ui en knoflook aan in een pan met een beetje olie. Voeg het gehakt toe en rul dit bruin. Breng op smaak met een snuf Italiaanse kruiden, peper en zout. Roer de tomatenpuree er door met een klein beetje water. Laat het mengsel een paar minuten pruttelen.

  3. Schep de boontjes door het gehaktmengsel. Doe het vervolgens in een ingevette ovenschaal. Verdeel de aardappelschijfjes er over. Bestrooi met kaas en zet ca. 30 minuten in de oven.

  4. Bekijk hier ook de video:



     

Heeft het gesmaakt?
1859 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!