Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Budget recept: pasta met tonijn

Oke, ik zal eerlijk toegeven dat ik geen liefhebber ben van tonijn maar na aandringen van Eric maakte ik dit pastarecept met tonijn uit blik. En wat bleek, ik vond het echt heel erg lekker. De combinatie van de smaken is heel erg lekker: de rode peper geeft net wat pit, de kaneel maakt het een tikje zoet en de citroen maakt het lekker fris.

Dit pastarecept is voor 4 personen dus wij aten met z’n tweetjes 2 dagen van deze pasta en ook de volgende dag was hij nog erg lekker, misschien nog wel lekkerder. Tonijn uit blik heb je in verschillende soorten en prijzen. Ik heb een gemiddelde gekozen, dus je kunt zelf nog kiezen of je het recept nog wat goedkoper of duurder wil maken bij het kiezen van de tonijn.

De recepten die ik maak voor deze budgetreeks zijn voor 4 personen en kosten in totaal niet meer dan 8 euro, dus 2 euro per persoon. Ze bevatten zo veel mogelijk verse ingrediënten en zijn een volwaardige maaltijd. De prijzen van dit recept zijn op basis van producten uit de Jumbo en AH. Waarschijnlijk kun je de recepten nog goedkoper maken door bepaalde aanbiedingen, de groenteboer of andere supermarkten.

De totale kosten van dit recept zijn € 7,77: 4 = € 1,94 p.p.

Pasta met tonijn

HOOFDGERECHT – 40 MINUTEN – 4 PERSONEN **

Ingrediënten
1 uitje € 0,10
1 rode peper € 0,30
2 blikken of pakken tomatenblokjes a 400 gr 2 x € 0,45 = € 0,90
2 x 160 gr tonijn in olie uit blik 2 x 1,59 = € 3,18
400 gr pasta € 0,80
1 citroen € 0,35
1 courgette € 0,79
Verse blaadjes basilicum € 0,50
75 gr geraspte kaas € 0,85
In huis:
Peper en zout
Snufje kaneel
Olijfolie

Bereiding
Snijd de rode peper doormidden en verwijder de zaadjes, hak de rest fijn. Snipper ook het uitje. Verhit een klein scheutje olijfolie in een grote pan fruit de rode peper en de ui met een klein snufje kaneel. (klinkt misschien raar maar kaneel is erg lekker in dit recept). Hak de courgette in blokjes en bak 3 minuutjes mee.
Voeg de tomatenblokjes en de tonijn toe en breng op smaak met een beetje peper en zout. Laat 20 min zachtjes pruttelen. Kook ondertussen de pasta gaar en giet af. Rasp de schil van de citroen en pers hem daarna uit, voeg de rasp en het sap toe aan de tomatensaus.
Hak de basilicum grof en voeg samen met de helft van de parmezaanse kaas toe aan de saus. Schep de pasta er door en serveer met de rest van de kaas en wat basilicumblaadjes.

Reacties

Laat je reactie achter

LK
Lia Kamp 13 oktober 2014 om 09:34

heel lekker

M
Marianne 2 november 2014 om 12:23

Dit recept ga ik zeker maken, lijkt me erg lekker

m
marianne 15 mei 2016 om 11:39

Was erg lekker. Ga ik zeker nog een keer maken

J
Jeannine 2 juli 2016 om 22:30

Lekkerrrr.

d
d 16 november 2017 om 18:48

Lekker recept voor weinig geld. Zelf zou ik alleen de citroensap weglaten want dit maakte het recept naar mijn mening te zuur.

C
Chef 13 maart 2018 om 10:48

Olie hoef je opzich niet in huis te hebben, dat zit al bij je tonijn, scheelt weer. En citroenraspen is handigste met een parmazaamrasp. Leuk recept!

De nieuwste pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×