Light recept: biefstuksalade met gorgonzola

Een salade staat vaak op het menu als je op de lijn let. Maar vaak is een salade niet erg vullend waardoor je na 2 uur weer honger hebt. Door er bijvoorbeeld zoete aardappels aan toe te voegen heb je hier minder last van.

Zoete aardappels hebben een lage GI (glycemische index) wat inhoud dat je bloedsuiker minder snel piekt en er langer een vol gevoel aan over houd. Ik heb voor gorgonzola kaas gekozen in deze salade omdat deze meteen veel smaak meegeeft en ik niet echt gebruik maak van een dressing. Wil je liever een andere kaas dan kan dat natuurlijk ook. Kies dan voor een niet al te vette kaas zoals mozzarella, hüttenkäse, 20+ kaas of zachte geitenkaas.

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende bronnen: caloriechecker en calorielijst
In totaal kom je bij dit recept ongeveer uit op 407 calorieën per persoon.

Biefstuksalade met gorgonzola

HOOFDGERCHT – 30 MINUTEN – 4 PERSONEN

Ingredienten
100 gr gorgonzola kaas
4 x 100 gr biefstuk
125 gr rucola
1 courgette
500 gr zoete aardappels
2 eetlepels olie
2 eetlepel pijnboompitten, geroosterd
2 eetlepels balsamico azaijn
Snuf peper en zout

Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes. Schep ze om met een eetlepel olie en bestrooi met een snufje peper en zout. Zet ze ca 25 minuten in de oven tot ze zacht beginnen te worden.

Bestrooi ondertussen de biefstuk met een beetje zwarte peper en bak deze in een klein beetje olie in een pan. Schroei eerst op hoog vuur alle zijdes dicht. Laat hem daarna nog op een lager vuur 3 minuten doorbakken voor rare, 5 minuten voor medium en 8 minuten voor well- done (afhankelijk van de dikte). Laat de biefstuk 2 minuten in aluminiumfolie rusten (iets langer kan ook als de rest van het eten nog niet klaar is).

biefstuksalade 01biefstuksalade 01biefstuksalade 01
biefstuksalade 01
Snijd de courgette in plakjes en grill deze in een grillpan tot er mooie strepen te zien zijn. Verdeel wat rucola op een bord. Leg wat plakjes courgette er op. Snijd de biefstuk in plakken en leg ook op de salade. Schep de zoete aardappels op en bestrooi met gorgonzola en pijnboompitten. Besprenkel de salade op het laatst met een par druppels balsamico azijn. Serveer de salade lauwwarm.
Bewaar
Print
Deel

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Reacties

Laat je reactie achter

Ine 1 april 2016 om 19:21

Superlekker, echt een aanrader! Dankjewel voor dit recept.

Beantwoorden

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.