Light recept: biefstuksalade met gorgonzola
Een salade staat vaak op het menu als je op de lijn let. Maar vaak is een salade niet erg vullend waardoor je na 2 uur weer honger hebt. Door er bijvoorbeeld zoete aardappels aan toe te voegen heb je hier minder last van.
Zoete aardappels hebben een lage GI (glycemische index) wat inhoud dat je bloedsuiker minder snel piekt en er langer een vol gevoel aan over houd. Ik heb voor gorgonzola kaas gekozen in deze salade omdat deze meteen veel smaak meegeeft en ik niet echt gebruik maak van een dressing. Wil je liever een andere kaas dan kan dat natuurlijk ook. Kies dan voor een niet al te vette kaas zoals mozzarella, hüttenkäse, 20+ kaas of zachte geitenkaas.
Ik heb gebruik gemaakt van de volgende bronnen: caloriechecker en calorielijst
In totaal kom je bij dit recept ongeveer uit op 407 calorieën per persoon.
Biefstuksalade met gorgonzola
Ingredienten
4 x 100 gr biefstuk
125 gr rucola
1 courgette
500 gr zoete aardappels
2 eetlepels olie
2 eetlepel pijnboompitten, geroosterd
2 eetlepels balsamico azaijn
Snuf peper en zout
Bereiding
Bestrooi ondertussen de biefstuk met een beetje zwarte peper en bak deze in een klein beetje olie in een pan. Schroei eerst op hoog vuur alle zijdes dicht. Laat hem daarna nog op een lager vuur 3 minuten doorbakken voor rare, 5 minuten voor medium en 8 minuten voor well- done (afhankelijk van de dikte). Laat de biefstuk 2 minuten in aluminiumfolie rusten (iets langer kan ook als de rest van het eten nog niet klaar is).




Snijd de courgette in plakjes en grill deze in een grillpan tot er mooie strepen te zien zijn. Verdeel wat rucola op een bord. Leg wat plakjes courgette er op. Snijd de biefstuk in plakken en leg ook op de salade. Schep de zoete aardappels op en bestrooi met gorgonzola en pijnboompitten. Besprenkel de salade op het laatst met een par druppels balsamico azijn. Serveer de salade lauwwarm.
Superlekker, echt een aanrader! Dankjewel voor dit recept.