Portobello’s met boerenkool
- 22-09-2015
- 39 reacties
- Sandra - LeukeRecepten
Nu de dagen korter en kouder worden krijg ik alweer zin in stamppot met boerenkool. Maar met boerenkool kun je veel meer kanten uit.
Wist je bijvoorbeeld dat je het ook heel goed kunt roerbakken of heerlijk smaakt in combinatie met een scheutje ketjap? Of als salade met bijvoorbeeld geitenkaas. Om je nog meer te inspireren vind je hieronder een lekker recept van portobello's gevuld met o.a. boerenkool en geitenkaas. Heb je ook iets lekkers gemaakt met boerenkool? Laat dit dan weten op social onder de hashtag #doemeermetboerenkool. Ik ben benieuwd!
Portobello met boerenkool
VOORGERECHT/HOOFDGRECHT – 15 MIN + 15 OVENTIJD – 2 TOT 4 PERSONEN
Ingrediënten
4 portobello's
100 gr boerenkool
100 gr geitenkaas
scheutje balsamicoazijn
1 uitje
2 eetlepels hazelnoten, grof gehakt
4 eetlepels geraspte kaas
peper en zout
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Snipper het uitje en fruit deze in een klein beetje olijfolie aan. Voeg de boerenkool toe en roerbak 2 minuutjes mee. Giet een scheutje balsamicoazijn er bij en roer door. Brokkel de geitenkaas er bij.
Verwarm de oven op 180 graden. Snipper het uitje en fruit deze in een klein beetje olijfolie aan. Voeg de boerenkool toe en roerbak 2 minuutjes mee. Giet een scheutje balsamicoazijn er bij en roer door. Brokkel de geitenkaas er bij.




Leg de portobello's in een ovenschaal. Vul ze met het boerenkool-geitenkaasmengsel. Schep de kaas en hazelnoten door elkaar en bestrooi de grote champignons hier mee. Zet ze ongeveer 15 minuten in de oven. Wil je de portobello's als hoofdgerecht eten, serveer er dan bijvoorbeeld wat pasta of quinoa bij en reken 2 stuks p.p.
Laat je reactie achter
Gek ben ik op de ouderwetse boerenkoolstampot. Maar ik wordt ook blij van een ovenschoten met aardappel-kaaspurree, rookworstplakjes, ui, paprika en boerenkool. Ook ben ik erg benieuwd naar bovenstaand gerecht. Het lijkt me leuk om te winnen en wat nieuws te proberen.
Ooooh, wat klinkt dit recept zalig! Ik had nog niks op de planning staan voor vanavond, maar nu wel! Boerenkool heeft voor mij nog steeds een beetje een oudbollig imago, maar dat is het zeker niet meer. Ik gebruik boerenkool vaak in smoothies; een lekkere combinatie is boerenkool met mango en munt. Erg simpel, maar ook erg lekker!
een lekker stamppotje gewoon met gebakken spekjes erin en een lekkere gehaktbal erbij
Stamppot Boerenkool, zoals mijn moeder die maakt, lekker romig door lekker wat melk erin. Daarnaast lekker wat spekjes erin en een worst van de slager, jumjum! Lekker classic, mede doordat ik nog nooit een ander gerecht heb gehad waarin boerenkool in is verwerkt, dat wordt tijd dus ;)
Boerenkool stampot met spekjes en verse worst!!! Mmm kijk er de hele zomer naar uit ☺ heeeeeerlijk!!
Ik heb een keer quinoa met boerenkool gemaakt! Was een groots succes hier. :) heerlijke variant op de Hollandse pot die toch ook altijd even lekker blijft :)
Mijn man lust geen boerenkool, ik wel! Dus wil graag het pakket winnen zodat hij het dan ook kan proeven, en hem misschien over te halen.
Normaal hou ik totaal niet van boerenkool. Wij eten het thuis alleen standaard met aardappel en rookworst. Dit nieuwe recept lijkt mij echter heerlijk, misschien word ik hiermee zelfs boerenkool fan!
Eigenlijk gewoon een Hollandse boerenkool stamppot met gebakken spekjes, een kuiltje jus en een stukje Hema of Unox rookworst.
Toevallig laatst een recept gezien van boerenkoolchips. Dat klinkt toch weer heel anders dan de standaard boerenkool stamppotjes die ik meestal maak. Dus wellicht zou ik dat probereren met het pakket.
Heerlijke boerenkool macaronischotel! Uitje fruiten in de pan, rookworst erbij met wat tomatenketchup, zout en peper. Macaroni en bloemkool koken. Ovenschaat invetten en macaroni, boerenkool en worstmengels eroverheen. Bestrooien met wat kaas en smullen maar!
oohhh ik hou van boerenkool. Ik had vorige winter een stoofpotje met boerenkool, kikkererwten, tomaten en bloemkool gemaakt, maar komende week ga ik eens een aziatische pasta met boerenkool (haha ja hoe dan aziatisch) en champignons proberen!
Ik zou gewoon lekker een ouderwetse stamppot maken! Vroeger aten wij dat altijd samen met mijn opa en oma, roept herinneringen op :)
Ooo boerenkool. Me vriend kan dat elke dag wel eten. Zijn moeder had het zelfs nog opgestuurd toen hij 8 maanden in Australië zat. Omdat we het dus vaak eten ben ik er ook gek op geworden. Gewoon lekker ouderwetse stampot met spekjes en een lekkere jus en er bovenop een lekkere rookworst!! Maar moet zeggen. Deze variant lijkt me ook heerlijk omdat ik ook gek ben op champignons. Rauw, gebakken, gevuld. Heerlijk. Dus ga deze zeker proberen!!
Een boerenkool ovenschotel met aardappelpuree en Stukjes worst erdoor. Smaakt heerlijk!
Boerenkool wokken met kip en beetje ketjap
Lijkt me heerlijk en ga ik ook vast eens maken. ik ben gek op dit soort gerechtjes. Groetjes
Ik wilde meteen roepen: Stamppoooooooot! Maarre, er is zoveel meer mee te doen, blijkt ook wel uit jouw recept. Ik heb even op de AH receptenpagina gesnuffeld, er kwamen verschillende ovenschotels voorbij. Hmm! En boerenkool in combinatie met macaroni en mozzarella (wil ik wel 'ns proberen) en (toch) een stamppot/ovenschotel.. met verstopte gehaktballetjes :)
Boerenkool met draadjesvlees! Ik doe er vaak zachte geitenkaas bij om het wat smeuïger te maken.
Wow die portobello's met boerenkool zien er heerlijk uit!! Deze zou ik graag willen proberen. Eigenlijk kom ik niet verder dan een stamppot van boerenkool en een soep van boerenkool.
Ik stop de boerenkool meestal in mijn gezonde smoothies 's ochtends. Zo kan ik bijvoorbeeld een groene smoothie maken met boerenkook appel en avocado heerlijk! Maar er bestaan nog veel meer lekkere combinaties!
ook ik ben niet heel origineel, maar boerenkoolstamppot is toch echt mijn favoriet. En dan voornamelijk de volgende dag op brood! Iedereen verklaart me voor me gek, maar wat lekker is dat!!
Een superrecept uit een Allerhande van lang, lang geleden: lasagna met boerenkool en shoarma. Shaorma bakken met gesipperde ui erdoor, op smaak brengen met wat ketchup. Boerenkool laten slinken. Vervolgens lasagna besmeren met mengsel van kwark en geraspte kaas, boerenkool erop, shoarmavlees daarop en dat weer lasagna. Zo een paar lagen maken tot alles op is. Kaassaus erover en bakken maar!
Hallo Sandra, Wij vinden de traditionele stamppot boerenkoop met spekjes en rookworst erg lekker. Maar je moet met je tijd meegaan en open staan voor nieuwe inspiratie. Dus is zo'n winpakket niet mis om iets nieuws te proberen. Succes.... Groetjes, Natasja
Gewoon stamppot! Maar daar maken we altijd wel een heel feest van met rookworst, uitgebakken spekjes, lekkere jus, zilveruitjes, augurkjes, piccalilly enzovoorts. We hebben nu voor het eerst boerenkool in onze moestuin staan, als de eerste nachtvorst is geweest gaan we daar van smullen! Ik ben heel benieuwd wat er in het boerenkoolpakket zit, vast iets om mee te varieren en dat is wel welkom om die moestuin leeg te krijgen straks!
Ik wilde hetzelfde opschrijven. Is nu niet meer nodig.heeeerlijk!!Een grote ovenschaal gaat helemaal op!!!dankbaar gerecht voor diegene die het maakt! !
Nét even iets anders! In de wok in wat olie een gesnipperd uitje met een in stukjes gesneden paprika bakken met wat sambal en knoflook, dan een zak boerenkool er bij in en dan roerbakken tot de boerenkool gaar is, niet te lang want dan wordt hij taai en saai. In een kom opdienen, zelf doe ik er wat stukjes blauwe kaas op zoals Danablu. Lekker als soort van warme maaltijdsalade!
Het lekkerste vinden mijn vriend en ik de boerenkool stamppot, wij vinden het sowieso de lekkerste groente van allemaal! Dit recept gaan we ook zeker een keer proberen.
Mijn favoriet is boerenkool met gehakt uit de oven. Puree maken met geraspte kaas en op smaak brengen met zout en peper. Boerenkool 5 min roerbakken, slagroom en bouillon erbij doen en dan 10 min smoren en met zout en peper op smaak brengen. Gehakt rullen met kerriepoeder, zout en peper. Ovenschaal vullen met eerst de boerenkool, dan het gerulde gehakt en dan afdekken met puree en wat geraspte kaas. Dit 30 min in de oven op 200 gr.
De 'gewone' boerenkool stamppot is eigenlijk het enige wat ik ooit met boerenkool gegeten heb. De stamppot van mn moeder. Met stukjes augurk erdoor. En een beetje azijn. En een lekker stuk rookworst erbij. Zelf heb ik eigenlijk nog nooit een gerecht gemaakt met boerenkool, behalve een keer een mislukte stamppot. Ik zal dus nog veel moeten oefenen. Maar dat is geen probleem. Leuk, lekker kokkerellen en uitproberen.
Eigenlijk eet ik altijd een heerlijke boerenkoolstamp met spekjes erdoor en Unox rookworst erbij. Appelmoes voor bij de boerenkool en mosterd bij de worst, HEERLIJK! Maar met een boerenkoolpakket moet ik natuurlijk wel een x iets anders uit proberen... Al zal iedereen dat zeggen haha. Ben benieuwd! Schijnt zelfs door de pasta heerlijk te zijn, dus recepten zoeken zal niet moeilijk zijn in ieder geval!
Wat een pech dat mijn man geen boerenkool lust. Maar dit portobello recept wil ik wel heel graag proberen, zodat hij misschien toch voor de bijl gaat!! En hoe kom ik nu weer bij dit recept? Oja,ik was op zoek naar dat geweldige recept van lime bars..... Hartelijke groet, Karen
Omdat niet iedereen in ons gezin boerenkoolstamppot lust en ik had ook niet genoeg voor 5 personen, dus ik maakte macaroni met tomatensaus klaar...alleen de boerenkoolstamppot en tomatensaus had ik alklaar en ik wilde net beginnen met macaroni te koken, toen er stroomstoring was voor een lange tijd. Dus werd het boerenkoolstamppot met tomatensaus...en degegen die de boerenkoolstamppot anders niet lekker vonden, lustten er nu wel pap van..
Boerenkool is echt een "verworven smaak" zoals ze dat noemen! Ik kon het vroeger als kind niet harden, zelfs niet in stamppot. Maar nu vind ik het heerlijk in smoothies (met banaan en appel!) of geroosterd in de oven (gezonde chips!). Bij de spaghetti is het ook heerlijk!
Boerenkool chips.. heerlijk gezond en lekker. 300 gr boerenkoolbladeren 1 eetl sesamolie 1 eetl donkere sojasaus 1 eetl sesamzaad Verwarm je oven voor op 180 graden. Verwijder de harde nerf uit de boerenkoolbladeren. Was de bladeren en dep ze droog. Scheur de bladeren in grote stukken en doe ze in een kom. Voeg de sesamolie, sojasaus en het sesamzaad toe en hussel alles goed door. Leg de bladeren op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de boerenkoolchips in 5 tot 10 minuten krokant. Houd ze goed in de gaten omdat de randjes redelijk snel zwart blakeren. Haal de chips uit de oven als ze lekker crispy zijn.
Erg leuke actie dit! De favoriete maaltijd voor mij met boerenkool is eigenlijk gewoon oud hollandse boerenkool stamp! Omdat ik nog niets nieuws heb geprobeerd met boerenkool. Met dit recept ga ik zeker snel de keuken in! Ik ben ook echt zo dol op dit blog, ik heb al vele recepten uitgeprobeerd. En blijf het zeker doen. Ik ga toevallig dadelijk de oreo bonbons maken haha! Nou fingers crossed dat ik met het pakket aan de slag kan.
Boerenkoolquiche is echt een favoriet in mijn gezin. En supersimpel om te maken. Je hebt 150 gram boerenkool, rookworst, 4 eieren, bladerdeeg, tijm, kookroom en ui nodig. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui 2 min. Voeg de boerenkool en tijm toe en laat al omscheppend slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout Vet de quichevorm in. Bekleed deze met het ontdooide deeg voor hartige taart. Druk de randen aan en snijd overtollig deeg langs de rand weg. Verdeel de boerenkool over de taartbodem. Snijd de rookworst in plakjes en leg op de vulling. Klop de eieren los met de room en peper en schenk over de vulling. Bak de boerenkoolquiche in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Eet smakelijk!
Heb toevallig net verse boerenkool gekocht! Ik ga dit recept zeker proberen. Meestal maak ik stampot, doe er gefruite uitjes met uitgebakken spekjes doorheen, die ik gekruid heb met zout, peper, paprika en kerrie. Verder neem ik altijd een fijne verse worst van de slager erbij!
Wat is dat lekker zeg Danielle die boerenkoolquich. Super bedankt!!!!