Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Abrikozen kruimelkoek

Lekker voor bij de koffie of thee; abrikozen kruimelkoek met amandel

Ingrediënten
175 gr boter (in blokjes)
300 gr bloem
50 gr amandelen, gehakt of geschaafd
150 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
snufje zout
100 gr abrikozenjam
1 klein eitje
500 gr verse abrikozen of op sap
 
Materialen
bakblik of ovenschaal van ca 20 x 30 cm
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Vet het bakblik of ovenschaal in met wat boter en bestuif met wat bloem. Doe de bloem, amandelen, suiker, zout, vanillesuiker, boter en het ei in een beslagkom en klop het met een mixer met deeghaken tot een kruimelig deeg. Verdeel ¾ van het kruimeldeeg over de bodem van de schaal en druk aan. Druk het deeg langs de randen ook een cm of 2 omhoog. Verdeel de jam over de bodem. Was de abrikozen, verwijder de pitten en snijd in stukken en dep ze goed droog. Leg de abrikozen op de jam en verkruimel het laatste gedeelte deeg er over. Bak de abrikozenkoek 50 minuten in de oven totdat hij mooi goudbruin en krokant is.
 
Beoordeling (16 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel