Aubergine met couscous en dadels
Ingredienten
3 aubergines
200 gr couscous
1 groente bouillonblokje
75 gr rozijnen
100 gr gedroogde dadels
75 gr feta kaas
6 eetlepels granaatappel pitten
Paar takjes munt, grof gehakt
3 eetlepels amandelschaafsel
Marinade:
Scheutje olie
1 eetlepel citroensap
1 teentje knoflook, uitgeperst
snufje chilipoeder
snuf paprikapoeder
½ theelepel komijnpoeder
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de aubergines en leg ze op een bakplaat. Snijd ze met een scherp mes kruislings in. Meng de ingrediënten van de marinade door elkaar in een kommetje en bestrijk de aubergines er mee. Zet de aubergines ongeveer 25 min in de oven tot ze iets zacht beginnen te worden.




Houd ongeveer 1,5 tot 2 halve aubergines aan per persoon als hoofdgerecht.