Aubergine met couscous en dadels

Aubergines uit de oven met een heerlijke combi van couscous, zoete gedroogde vruchten, munt en feta
Ingredienten
3 aubergines
200 gr couscous
1 groente bouillonblokje
75 gr rozijnen
100 gr gedroogde dadels
75 gr feta kaas
6 eetlepels granaatappel pitten
Paar takjes munt, grof gehakt
3 eetlepels amandelschaafsel
Marinade:
Scheutje olie
1 eetlepel citroensap
1 teentje knoflook, uitgeperst
snufje chilipoeder
snuf paprikapoeder
½ theelepel komijnpoeder
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de aubergines en leg ze op een bakplaat. Snijd ze met een scherp mes kruislings in. Meng de ingrediënten van de marinade door elkaar in een kommetje en bestrijk de aubergines er mee. Zet de aubergines ongeveer 25 min in de oven tot ze iets zacht beginnen te worden.
aubergine cousocus 01
aubergine cousocus 01
aubergine cousocus 01
aubergine cousocus 01
Maak ondertussen de couscous volgens de verpakking en voeg het bouillonblokje toe aan het water waar je de couscous in welt. Snijd de dadels in stukjes. Roer de couscous los met een vork en voeg de rozijnen, amandelschaafsel, dadels en munt toe. Proef of de couscous nog een snufje peper of zout kan gebruiken. Haal de aubergines uit de oven en schep er wat van de couscous op. Kruimel er wat feta over en zet de aubergines nog 10 minuten in de oven. Schep er wat granaatappelpitten over en serveer met bijvoorbeeld wat pitabrood.
Houd ongeveer 1,5 tot 2 halve aubergines aan per persoon als hoofdgerecht.
 
Vind je dit leuk?
40 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!