Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Bosui spinazie soep

Makkelijk en gezond Paasrecept voor soep met bosuien, spinazie en gekookt ei

Ingredienten
1 bosje bosui (of lenteui)
150 gr verse spinazie (uit de vriezer kan ook)
1 aardappel, geschild en in blokjes
500 ml kippenbouillon
1 gekookt ei
1 eetl olijfolie
Bereiding
Hak de bosui in ringetjes. Verhit de olie in een pan en bak de bosui 2 minuutjes. Voeg de spinazie toe en bak 3 min mee. Giet de bouillon er bij en doe de aardappel blokjes in de soep. Laat 15 minuten zachtjes koken.
 
bosuien spinazie soep 01bosuien spinazie soep 01bosuien spinazie soep 01bosuien spinazie soep 01
Kook ondertussen het ei in een pannetje met water in ca 8 minuten hard. Pureer de soep met een staafmixer en schep in kommen. Pel het ei en verkruimel deze boven de soep.

 

Voorgerechten

Het diner begint pas echt goed met een lekker voorgerecht. Hier vind je voorgerechten die perfect aansluiten op je diner. Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, het moet smaken naar meer. Populaire voorgerechten zijn salade met geitenkaas, pittige gamba's, courgettesoep, bruschetta's en spaghetti aglio olio.

×