Bosui spinazie soep

Makkelijk en gezond Paasrecept voor soep met bosuien, spinazie en gekookt ei

Ingredienten
1 bosje bosui (of lenteui)
150 gr verse spinazie (uit de vriezer kan ook)
1 aardappel, geschild en in blokjes
500 ml kippenbouillon
1 gekookt ei
1 eetl olijfolie
Bereiding
Hak de bosui in ringetjes. Verhit de olie in een pan en bak de bosui 2 minuutjes. Voeg de spinazie toe en bak 3 min mee. Giet de bouillon er bij en doe de aardappel blokjes in de soep. Laat 15 minuten zachtjes koken.
 
bosuien spinazie soep 01bosuien spinazie soep 01bosuien spinazie soep 01bosuien spinazie soep 01
Kook ondertussen het ei in een pannetje met water in ca 8 minuten hard. Pureer de soep met een staafmixer en schep in kommen. Pel het ei en verkruimel deze boven de soep.

 

Vind je dit leuk?
50 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!