Bosui spinazie soep

Makkelijk en gezond Paasrecept voor soep met bosuien, spinazie en gekookt ei

Ingredienten
1 bosje bosui (of lenteui)
150 gr verse spinazie (uit de vriezer kan ook)
1 aardappel, geschild en in blokjes
500 ml kippenbouillon
1 gekookt ei
1 eetl olijfolie
Bereiding
Hak de bosui in ringetjes. Verhit de olie in een pan en bak de bosui 2 minuutjes. Voeg de spinazie toe en bak 3 min mee. Giet de bouillon er bij en doe de aardappel blokjes in de soep. Laat 15 minuten zachtjes koken.
 
bosuien spinazie soep 01bosuien spinazie soep 01bosuien spinazie soep 01bosuien spinazie soep 01
Kook ondertussen het ei in een pannetje met water in ca 8 minuten hard. Pureer de soep met een staafmixer en schep in kommen. Pel het ei en verkruimel deze boven de soep.

 

46 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.