Chocolade aardbeien trifle
Super simpel maar heerlijk toetje voor valentijnsdag: laagjes chocoladecake, room en aardbeien in een glaasje
Ingrediënten
4 plakken chocolade cake (zelfgemaakt of gekocht)
Handje aardbeien, ca 10 stuks
125 ml slagroom
3 eetlepels mascarpone
1 eetlepel suiker
Chocolade om te bestrooien.
Bereiding
Neem 2 glazen. Klop de slagroom stijf met de suiker. Voeg de laatste 30 sec de mascarpone toe en klop tot een egale room. Snijd de plakken cake op maat van het glas en verdeel een plak op de bodem van het glas. Schep een laagje room, ongeveer even hoog als de cake in het glas.




Snijd de aardbeien in plakjes en verdeel over de room (houd een paar plakjes achter voor de decoratie). Leg weer een plak cake in het glas op de aardbeien en schep weer wat room er op. Decoreer de bovenzijde met een plakje aardbeien in de vorm van een hartje en wat chocoladerasp. Serveer direct of bewaar in de koelkast max 1 dag)
Tip: vervang de aardbeien ook eens door frambozen.