Chocolade pistache koekjes

Kleine brosse koekjes met een vleugje vanille en een topping van chocolade en pistachenootjes

Ingrediënten
110 gr boter (gezouten)
75 gr suiker
1 eigeel
1 theel vanille aroma
150 gr bloem
50 gr pure chocolade
50 ml slagroom
3 eetl pistachenoten
 
Materialen
Bakplaat met bakpapier
 
 
Bereiding
Smelt de boter in een pannetje op het vuur. Blijf ondertussen roeren. Als de boter lichtbruin kleurt en begint te schuimen zet je het vuur uit en laat je de boter afkoelen in de koelkast. Dit duurt ongeveer 30 minuten. Verwarm de oven op 180 graden. Mix de afgekoelde boter en de suiker door elkaar met een mixer. chocolade pistage koekjes01 chocolade pistage koekjes02 chocolade pistage koekjes03 Klop de eierdooier en vanillearoma er door en voeg dan beetje bij beetje het meel toe. Kneed het deeg daarna tot een geheel. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat of vet hem goed in. Draai kleine balletjes van ongeveer 2 a 3 cm van het deeg en leg ze op de bakplaat.
 
chocolade pistage koekjes04 chocolade pistage koekjes05 chocolade pistage koekjes06
 
Zet ze ongeveer 20 minuten in de oven. Hak ondertussen de pistachenootjes fijn in een keukenmachine of in een zak met een hamer. Als de koekjes klaar zijn, zijn er kleine scheurtjes te zien op de bovenzijde en voelen ze nog een beetje zacht. Zodra ze zijn afgekoeld worden ze hard en bros van binnen.
 
chocolade pistage koekjes07 chocolade pistage koekjes08 chocolade pistage koekjes09 Smelt de slagroom en de chocolade er roer goed door totdat er een egale bruine saus ontstaat. Doop de koekjes een voor een hierin en bestrooi met wat pistache kruimels.  
12 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x pastasalades

Pastasalade met carpaccio
Pastasalade met tonijn
Gezonde pastasalade

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.