Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Chocolade pistache koekjes

Kleine brosse koekjes met een vleugje vanille en een topping van chocolade en pistachenootjes

Ingrediënten
110 gr boter (gezouten)
75 gr suiker
1 eigeel
1 theel vanille aroma
150 gr bloem
50 gr pure chocolade
50 ml slagroom
3 eetl pistachenoten
 
Materialen
Bakplaat met bakpapier
 
Bereiding

Smelt de boter in een pannetje op het vuur. Blijf ondertussen roeren. Als de boter lichtbruin kleurt en begint te schuimen zet je het vuur uit en laat je de boter afkoelen in de koelkast. Dit duurt ongeveer 30 minuten. Verwarm de oven op 180 graden. Mix de afgekoelde boter en de suiker door elkaar met een mixer.

chocolade pistage koekjes01

chocolade pistage koekjes02

chocolade pistage koekjes03

Klop de eierdooier en vanillearoma er door en voeg dan beetje bij beetje het meel toe. Kneed het deeg daarna tot een geheel. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat of vet hem goed in. Draai kleine balletjes van ongeveer 2 a 3 cm van het deeg en leg ze op de bakplaat.

chocolade pistage koekjes04

chocolade pistage koekjes05

chocolade pistage koekjes06

Zet ze ongeveer 20 minuten in de oven. Hak ondertussen de pistachenootjes fijn in een keukenmachine of in een zak met een hamer. Als de koekjes klaar zijn, zijn er kleine scheurtjes te zien op de bovenzijde en voelen ze nog een beetje zacht. Zodra ze zijn afgekoeld worden ze hard en bros van binnen.

chocolade pistage koekjes07

chocolade pistage koekjes08

chocolade pistage koekjes09

Smelt de slagroom en de chocolade er roer goed door totdat er een egale bruine saus ontstaat. Doop de koekjes een voor een hierin en bestrooi met wat pistache kruimels.

 

Beoordeling (7 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Amandelstaaf

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst