Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Chocolade pistache koekjes

Kleine brosse koekjes met een vleugje vanille en een topping van chocolade en pistachenootjes

Ingrediënten
110 gr boter (gezouten)
75 gr suiker
1 eigeel
1 theel vanille aroma
150 gr bloem
50 gr pure chocolade
50 ml slagroom
3 eetl pistachenoten
 
Materialen
Bakplaat met bakpapier
 
 
Bereiding
Smelt de boter in een pannetje op het vuur. Blijf ondertussen roeren. Als de boter lichtbruin kleurt en begint te schuimen zet je het vuur uit en laat je de boter afkoelen in de koelkast. Dit duurt ongeveer 30 minuten. Verwarm de oven op 180 graden. Mix de afgekoelde boter en de suiker door elkaar met een mixer. chocolade pistage koekjes01 chocolade pistage koekjes02 chocolade pistage koekjes03 Klop de eierdooier en vanillearoma er door en voeg dan beetje bij beetje het meel toe. Kneed het deeg daarna tot een geheel. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat of vet hem goed in. Draai kleine balletjes van ongeveer 2 a 3 cm van het deeg en leg ze op de bakplaat.
 
chocolade pistage koekjes04 chocolade pistage koekjes05 chocolade pistage koekjes06
 
Zet ze ongeveer 20 minuten in de oven. Hak ondertussen de pistachenootjes fijn in een keukenmachine of in een zak met een hamer. Als de koekjes klaar zijn, zijn er kleine scheurtjes te zien op de bovenzijde en voelen ze nog een beetje zacht. Zodra ze zijn afgekoeld worden ze hard en bros van binnen.
 
chocolade pistage koekjes07 chocolade pistage koekjes08 chocolade pistage koekjes09 Smelt de slagroom en de chocolade er roer goed door totdat er een egale bruine saus ontstaat. Doop de koekjes een voor een hierin en bestrooi met wat pistache kruimels.  

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×