Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Chocolade slagroom dessert

Maak in een paar tellen dit simpele toetje van slagroom om lekker van te genieten

Ingrediënten
250 ml slagroom
Snufje kaneel
2 eet poedersuiker
1 a 2 eetl cacao
 
Bereiding
Klop de slagroom met de poedersuiker op hoge snelheid. Als hij wat stijver begint te worden schep je ongeveer 2 eetl slagroom uit de kom voor de garnering. De rest van de slagroom klop je met de cacao en een snufje kaneel tot een egale bruine massa. Schep de chocolade slagroom in 4 kleine kommetjes of kopjes en laat schep een beetje witte slagroom er boven op. Laat ze goed opstuiven in de koelkast en bestrooi met een beetje kaneel.
 

Je kunt de chocolade slagroom ook gebruiken als vulling in taarten of voor in je koffie. Dit recept is ook  ideaal voor de kinderen als toetje na het kerstdiner.

 

Beoordeling (56 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel