Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Chocolade slagroom dessert

Maak in een paar tellen dit simpele toetje van slagroom om lekker van te genieten

Ingrediënten
250 ml slagroom
Snufje kaneel
2 eet poedersuiker
1 a 2 eetl cacao
 
Bereiding
Klop de slagroom met de poedersuiker op hoge snelheid. Als hij wat stijver begint te worden schep je ongeveer 2 eetl slagroom uit de kom voor de garnering. De rest van de slagroom klop je met de cacao en een snufje kaneel tot een egale bruine massa. Schep de chocolade slagroom in 4 kleine kommetjes of kopjes en laat schep een beetje witte slagroom er boven op. Laat ze goed opstuiven in de koelkast en bestrooi met een beetje kaneel.
 

Je kunt de chocolade slagroom ook gebruiken als vulling in taarten of voor in je koffie. Dit recept is ook  ideaal voor de kinderen als toetje na het kerstdiner.

 

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×
+
Bewaar deze site als app-icoon op je beginscherm:
klik en kies 'Zet op beginscherm'.