Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Couscous met aubergine

Frisse couscous salade met blokjes aubergine, kikkererwten, sinaasappelsap en munt

Ingredienten
275 gr couscous
200 gr feta
1 aubergine
400 gr kikkererwten uit blik
ca 10 blaadjes verse munt
sap van 1/2 sinaasappel (2 eetl)
1 theel komijn
1 eetl citroensap
peper en zout
75 gr rozijnen
1 eetl olijfolie
 
Bereiding
Snijd de aubergine in blokjes. Verhit de olijfolie in een grote pan. Bak de aubergine een minuut of 3 en schep deze dan uit de pan. Bak daarna de kikkererwten in de pan, ook voor ongeveer 3 minuten en schep ook uit de pan. Breng de hoeveelheid water aan de kook in de pan die aangegeven staat op de verpakking.
 
couscous met aubergine 01
couscous met aubergine 01
couscous met aubergine 01
Zet het vuur uit en voeg de couscous toe en laat 5 min afgedekt wellen. Roer de couscous los met een houten lepel. Giet het sinaasappelsap en citroensap bij de couscous en breng op smaak met komijn, peper en zout. Schep de aubergine en kikkererwten door de couscous en verwarm op laag vuur. Roer de laatste minuut de rozijnen en fijngehakte munt er door. Serveer met de blokjes feta. Deze couscous is ook lekker bij een stukje vlees. 

 

 

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

×

 Tip! 

Bestel nu het LeukeRecepten kookboek!

Met meer dan 100 leuke en makkelijke recepten! Prijs: €20,99