Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Couscous met aubergine

Frisse couscous salade met blokjes aubergine, kikkererwten, sinaasappelsap en munt

Ingredienten
275 gr couscous
200 gr feta
1 aubergine
400 gr kikkererwten uit blik
ca 10 blaadjes verse munt
sap van 1/2 sinaasappel (2 eetl)
1 theel komijn
1 eetl citroensap
peper en zout
75 gr rozijnen
1 eetl olijfolie
 
Bereiding
Snijd de aubergine in blokjes. Verhit de olijfolie in een grote pan. Bak de aubergine een minuut of 3 en schep deze dan uit de pan. Bak daarna de kikkererwten in de pan, ook voor ongeveer 3 minuten en schep ook uit de pan. Breng de hoeveelheid water aan de kook in de pan die aangegeven staat op de verpakking.
 
couscous met aubergine 01
couscous met aubergine 01
couscous met aubergine 01
Zet het vuur uit en voeg de couscous toe en laat 5 min afgedekt wellen. Roer de couscous los met een houten lepel. Giet het sinaasappelsap en citroensap bij de couscous en breng op smaak met komijn, peper en zout. Schep de aubergine en kikkererwten door de couscous en verwarm op laag vuur. Roer de laatste minuut de rozijnen en fijngehakte munt er door. Serveer met de blokjes feta. Deze couscous is ook lekker bij een stukje vlees. 

 

 

Beoordeling (15 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel