Couscous met aubergine

Frisse couscous salade met blokjes aubergine, kikkererwten, sinaasappelsap en munt

Ingredienten
275 gr couscous
200 gr feta
1 aubergine
400 gr kikkererwten uit blik
ca 10 blaadjes verse munt
sap van 1/2 sinaasappel (2 eetl)
1 theel komijn
1 eetl citroensap
peper en zout
75 gr rozijnen
1 eetl olijfolie
 
Bereiding
Snijd de aubergine in blokjes. Verhit de olijfolie in een grote pan. Bak de aubergine een minuut of 3 en schep deze dan uit de pan. Bak daarna de kikkererwten in de pan, ook voor ongeveer 3 minuten en schep ook uit de pan. Breng de hoeveelheid water aan de kook in de pan die aangegeven staat op de verpakking.
 
couscous met aubergine 01
couscous met aubergine 01
couscous met aubergine 01
Zet het vuur uit en voeg de couscous toe en laat 5 min afgedekt wellen. Roer de couscous los met een houten lepel. Giet het sinaasappelsap en citroensap bij de couscous en breng op smaak met komijn, peper en zout. Schep de aubergine en kikkererwten door de couscous en verwarm op laag vuur. Roer de laatste minuut de rozijnen en fijngehakte munt er door. Serveer met de blokjes feta. Deze couscous is ook lekker bij een stukje vlees. 

 

 

23 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.