Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Couscous met dadels

Heerlijk recept voor vegetarische couscous met dadels, rozijnen, amandelen en fetakaas
 
Ingrediënten
400 gr couscous
50 ml sinaasappelsap
Klontje boter
1 theelepel kaneel
1 a 2 lepels olijfolie
125 gr dadels
150 gr feta
3 eelt amandelen
2 eelt honing
½ groentebouillonblokje
4 eetl rozijnen
Verse koriander
 
Bereiding
Breng 400 ml water aan de kook en voeg een scheutje olijflie en het bouillonblokje toe. Als het water kookt zet je het vuur klein en roer je de couscous er door en laat je het 3 min wellen. Roer een klontje boter, kaneel, sinaasappelsap en honing er door. Snijd de koriander fijn en roer samen met de rozijnen, amandelen, dadels en fetakaas door de couscous. Warm nog 2 minuutjes door en serveer direct. Lekker met wat brood of een salade.
 
 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×