Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Couscous met perzik en cashewnoten

Lekker makkelijk en licht recept voor vegetarische couscous met perzik, geitenkaas en cashewnoten

Ingrediënten
275 gr couscous
275 ml water
1 groot blik perziken op sap (820 gram) uitgelekt
1 blik kikkererwten (420 gram) uitgelekt en afgespoeld
100 gr cashewnoten ongezouten
150 gr geitenkaas
6 eetl rozijnen
½ groente bouillonblokje
1 theel komijn poeder
1 theel gemalen koriander (verse kan natuurlijk ook)
 
Bereiding
Verwarm het water met het halve bouillonblokje in een pan en breng aan de kook. Zodra het kookt zet je het vuur laag en roer je de couscous er door. Laat de couscous ongeveer 3 minuten wellen. Snijd de perziken in stukjes en voeg deze samen met de kikkererwten, rozijnen en cashewnoten toe en verwarm even mee. Breng de couscous op smaak met komijn en koriander en schep nog even goed door. Verdeel de verse geitenkaas over de couscous en serveer eventueel met wat brood.
 

 

Beoordeling (25 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel