Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Couscous met perzik en cashewnoten

Lekker makkelijk en licht recept voor vegetarische couscous met perzik, geitenkaas en cashewnoten

Ingrediënten
275 gr couscous
275 ml water
1 groot blik perziken op sap (820 gram) uitgelekt
1 blik kikkererwten (420 gram) uitgelekt en afgespoeld
100 gr cashewnoten ongezouten
150 gr geitenkaas
6 eetl rozijnen
½ groente bouillonblokje
1 theel komijn poeder
1 theel gemalen koriander (verse kan natuurlijk ook)
 
Bereiding
Verwarm het water met het halve bouillonblokje in een pan en breng aan de kook. Zodra het kookt zet je het vuur laag en roer je de couscous er door. Laat de couscous ongeveer 3 minuten wellen. Snijd de perziken in stukjes en voeg deze samen met de kikkererwten, rozijnen en cashewnoten toe en verwarm even mee. Breng de couscous op smaak met komijn en koriander en schep nog even goed door. Verdeel de verse geitenkaas over de couscous en serveer eventueel met wat brood.
 

 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×